Αντικατάσταση δαπέδων

Όταν έρθει η ώρα να ανακαινίσετε το σπίτι σας , μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρετε είναι τι είδους δάπεδο θα χρησιμοποιήσετε.

Και για τους περισσότερους ιδιοκτήτες σπιτιού δεν είναι εύκολη απόφαση.

Πρέπει να λάβετε υπόψη όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την πρακτικότητα. Πώς θα αισθανθείτε το πάτωμα στα πόδια σας και πώς θα το καθαρίσετε; Θα αντέξει τα κατοικίδια, τα παιδιά και το χυμένο κόκκινο κρασί; Και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας ;

Το πλακάκι, για παράδειγμα, είναι πρακτικό και ανθεκτικό, αλλά δεν είναι πολύ άνετο στο περπάτημα και μπορεί να το νοιώθετε κρύο.

Το δάπεδο από σκληρό ξύλο είναι πολύ δημοφιλές τώρα , αλλά μπορεί να καταστραφεί από την υπερβολική υγρασία και να γρατσουνιστεί εύκολα από τα νύχια των κατοικίδιων ζώων. 

Το προκατασκευασμένο σκληρό ξύλο παρέχει παρόμοια εμφάνιση με χαμηλότερο κόστος, αλλά δεν μπορεί να φινιριστεί τόσο συχνά. Η μοκέτα και το laminate είναι λιγότερο δημοφιλείς επιλογές δαπέδων, αλλά συνήθως είναι και λιγότερο ακριβά.

Μια δημοφιλής τάση σχεδιασμού είναι να χρησιμοποιείτε το ίδιο δάπεδο σε ολόκληρο το σπίτι ή τουλάχιστον σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτό κάνει τα δωμάτια να φαίνονται μεγαλύτερα και παρέχει μια ενιαία εμφάνιση. Αλλά δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε σκληρό ξύλο ή μοκέτα σε ένα μπάνιο ή λουτρό, όπου πλακάκια ή βινύλιο  θα ήταν μια καλύτερη επιλογή.

Το πλακάκι θα διαρκέσει για πάντα υπό κανονικές συνθήκες, αλλά το laminate μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση σε δέκα χρόνια ή λιγότερο. Το σκληρό ξύλο, σωστά συντηρημένο, μπορεί να διαρκέσει για δεκαετίες, αλλά μπορεί να απαιτεί περισσότερη συντήρηση από άλλες επιλογές δαπέδων.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν σκληρό ξύλο, προκατασκευασμένο σκληρό ξύλο, μοκέτα, πλακάκια ή laminate δάπεδα για τα σπίτια τους, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού επιλέγουν μπαμπού, βινύλιο ή σκυρόδεμα.

Η τοποθέτηση νέου δαπέδου απαιτεί συχνά αντικατάσταση και της επένδυσης του βασικού πλαισίου.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε για το δάπεδό σας, έχουμε συγκεντρώσει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα από τους δύο πιο δημοφιλείς τύπους δαπέδων.

Σκληρό ξύλο

Πλεονεκτήματα: Το σκληρό ξύλο είναι ανθεκτικό και ελκυστικό. Εάν είναι γρατσουνισμένο, μπορεί να γυαλίσει και να φινιριστεί ξανά πολλές φορές. Θα διαρκέσει για όλη τη ζωή του σπιτιού, αν δεν βραχεί.

Μειονεκτήματα: Το σκληρό ξύλο απαιτεί τακτική συντήρηση και μπορεί να παραμορφωθεί με την υγρασία. Πρέπει να φινιρίζεται περιοδικά. Χρειάζεται επίσης τοποθέτηση υποδαπέδου.

Πλακάκι

Πλεονεκτήματα: Εξαιρετικά ανθεκτικό, θα διαρκέσει περισσότερο και από το σπίτι, είναι εύκολο να καθαριστεί, διατίθεται σε τεράστια ποικιλία στυλ, μεγεθών και χρωμάτων. Μπορείτε ακόμη να αγοράσετε πορσελάνινο πλακάκι που μοιάζει με ξύλο.

Μειονεκτήματα: Ο αρμόστοκος δεν καθαρίζεται εύκολα, η επιφάνεια είναι δύσκολο να διατηρηθεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα και οτιδήποτε πέσει στα πλακάκια σπάει. Τα πιο σκούρα πλακάκια δείχνουν λιγότερη βρώμικα και η ελαχιστοποίηση των γραμμών στόκου μειώνει τη συντήρηση. 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας για την αντικατάσταση των παλαιών σας δαπέδων ή την τοποθέτηση καινούριων. Καλέστε μας για ένα ραντεβού στο χώρο σας.