Ανακαίνιση φαρμακείου στο Καματερό

Μετά από χρόνια εμπειρία στην αναδιαμόρφωση επαγγελματικών χώρων, θα μπορούσε κανείς να πει πως η ανακαίνιση φαρμακείων αποτελεί μία πρόκληση που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας συχνά όμως πάντοτε προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα, σαν να ήταν η πρώτη φορά που αναλαμβάναμε ένα τέτοιο έργο. Ο επαγγελματίας από το Καματερό, μας εμπιστεύτηκε προκειμένου να αναμορφώσουμε το φαρμακείο του, δίνοντας μία εντελώς νέα πνοή στην επιχείρηση του. Η εταιρία μας, η e-anakainizo, κατάφερε, χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία, την εμπειρία αλλά και τις τελευταίες τάσεις της μόδας να διαμορφώσει έναν χώρο ανταγωνιστικό, έτοιμο να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό πελάτη. Αλλά επειδή δεν μας αρέσει να μένουμε μόνο στην πρώτη εντύπωση, εξετάσαμε και εφαρμόσαμε τις κατάλληλες τεχνικές που θα έκαναν τον χώρο λειτουργικό και πρακτικό τόσο για το προσωπικό, όσο και για τον πελάτη.

Οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας, σχεδιαστικά, κινούνται κατά κύριο λόγο στα πλαίσια του μινιμαλισμού, με λιτή διακόσμηση, χωρίς περιττή πληροφορία. Όμως, σε υπερβολικό βαθμό, αυτό μπορεί να κάνει το χώρο να μοιάζει με ‘παλιακό νοσοκομείο”. Με βάση αυτό, προσπαθήσουμε να ενσωματώσουμε τα καλά στοιχεία του μινιμαλισμού, για παράδειγμα, την μονοχρωμία, την διατήρηση μοτίβου, δίνοντας όμως, μία νότα εκσυγχρονισμού που θα έκανε το φαρμακείο να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα.

Μπαίνοντας κανείς στο χώρο, θα παρατηρήσει πως το λευκό κυριαρχεί στο χώρο, γεγονός που βρίσκεται σε πλήρη ακολουθία με τους μινιμαλιστικούς τόνους που επιλέξαμε. Η μεγάλη διαφορά όμως βρίσκεται στο μωβ που χρησιμοποιήσαμε σε αντίθεση με το πράσινο που βλέπει κανείς συνήθως σε όλα τα φαρμακεία. Στο πάνω μέρος των τοίχων του ιατρείου μπορεί κανείς να εντοπίσει το στοιχείο που κάνει το συγκεκριμένο φαρμακείο να ξεχωρίζει : μία ιδιαίτερη μωβ παράσταση που αναπαριστά ένα μοτίβο λουλουδιών. Στο κέντρο του φαρμακείου τοποθετήθηκε μία πρωτότυπη κατασκευή, έτοιμη να φιλοξενήσει προϊόντα, ίσως εκπτωτικά, όπως συνηθίζεται. Η συγκεκριμένη κατασκευή, καταλήγει στο πάνω μέρος της σε ένα κοίλο σημείο στο οποίο τοποθετήθηκαν μωβ LED ταινίες.

 Το συγκεκριμένο στοιχείο του φαρμακείου, τραβά τα βλέμματα και κυρίως “σπάει” την μονοτονία του λευκού που επελέγη για τους υπόλοιπους τοίχους. Το ίδιο μοτίβο, λευκού- μωβ, χρησιμοποιήθηκε για τον πάγκο του φαρμακείου, προς όφελος της αρμονίας, συνδυασμένο πάντα με έναν σταυρό– και αυτό σε μωβ χρώμα- προκειμένου να τονιστεί η ιδιότητα του χώρου. Οι ραφιέρες τοίχου, λευκές και αυτές, έπρεπε να μείνουν ουδέτερες καθώς θα τοποθετούνταν σε αυτές τα προϊόντα προς πώληση, τα οποία θα έπρεπε και αν είναι το κέντρο του ενδιαφέροντος. Ανάμεσα στην παράσταση της φύσης και στις ραφιέρες, ένα ανάγλυφο σχέδιο “ενώνει” τις δύο τάσεις : από τη μία το ζωηρό και φρέσκο και από την άλλη το μίνιμαλ και αυστηρό. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τάσεων συνθέτουν ένα αποτέλεσμα που αρμόζει σε ένα σύγχρονο φαρμακείο που όμως δεν παύει να ακολουθεί τις “σταθερές” του σχεδιασμού τέτοιου είδους χώρων.

Ένας όμορφος και αρμονικός χώρος που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών δεν μπορεί παρά να αυξήσει την πελατεία του αλλά και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προτίμηση του κόσμου. Οι ανάγκες αλλάζουν, το αγοραστικό κοινό αλλάζει, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και επαγγελματικοί χώροι. Η ανακαίνιση ενός χώρου δύναται να βοηθήσει την επιχείρηση στο να αναπτυχθεί και να προσελκύσει νέους πελάτες αλλά και να αποτελέσει ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας για το προσωπικό και τον ίδιο τον επαγγελματία.  

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *