Ιδέες Για Ανακαίνιση Σαλονιού

ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού

Οποιαδήποτε στιγμή είναι κατάλληλη για να αναλάβετε μια ανακαίνιση σαλονιού, αλλά από πού να ξεκινήσετε; Με την πάροδο του χρόνου, είναι φυσιολογικό να νιώθετε ότι οι εσωτερικοί χώροι σας έχουν πάψει να σας ενθουσιάζουν, όπως επίσης μπορεί να δείχνουν ότι έχουν χάσει τη λειτουργικότητά τους. Χρειάζεστε μοναδικές ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού.

Οι κουζίνες και τα μπάνια είναι τα πιο δημοφιλή δωμάτια σε όσους σκέφτονται να ανακαινίσουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι το σαλόνι μπορεί να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ελκυστικότητα του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι. Αν και είναι αλήθεια ότι μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση θα μεταμορφώσει πλήρως την καρδιά του σπιτιού, με μερικές απλές αλλαγές μπορείτε να επιτύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο χρησιμοποιούμενους χώρους στα περισσότερα σπίτια. Πολλές φορές, καθημερινά, η έλλειψη προγραμματισμού ή η κακή διανομή στα έπιπλα το κάνουν να φαίνεται ακατάστατο. Παιχνίδια στη μέση, χαμηλός φωτισμός, με άβολους καναπέδες… αλλά όλα έχουν λύση. Μια ανακαίνιση, τα μεγαλύτερα παράθυρα, το βάψιμο του δωματίου σε ανοιχτά χρώματα ή η αναδιάταξη των επίπλων μπορούν να μετατρέψουν ένα βαρετό σαλόνι και να το κάνουν το πιο επιθυμητό μέρος στο σπίτι.

Αναζητάτε ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού; Κρατήστε σημείως και ξεκινάμε

Η φύση επιβάλλεται έντονα στην εσωτερική διακόσμηση και μια από τις τάσεις, είναι να ποντάρετε στο βιολογικό κομμάτι. Τα υλικά θα είναι οι μεγάλοι σας σύμμαχοι για να πετύχετε μοντέρνα περιβάλλοντα, αλλά αν προσθέσετε επίσης κομμάτια βιολογικής έμπνευσης όπως ένα γυάλινο τραπέζι με πέτρινο στήριγμα που ταιριάζει με την επένδυση τοίχου, τα αποτελέσματα είναι προφανή.

Μια άλλη από τις πιο δημοφιλείς τάσεις τα τελευταία χρόνια είναι αυτή που υπερασπίζεται την ενοποίηση των χώρων. Εάν οι διαστάσεις της ανακαίνισης σας δεν σας τρομάζουν, η αφαίρεση των τοίχων, μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να αποκτήσετε οπτικό εύρος, δίνοντας ταυτόχρονα στο σπίτι σας έναν πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Εάν είστε αποφασισμένοι να ξεκινήσετε μια ανακαίνιση που θα μεταμορφώσει πλήρως το σαλόνι σας, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινήσετε από την αρχή. Τα δάπεδα, οι τοίχοι και οι οροφές μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ελκυστικότητα αυτού του δωματίου στο σπίτι, τυπώνοντας το δικό του στυλ. Τα ξύλινα πατώματα, για παράδειγμα, θα δώσουν στο σπίτι σας μια νότα ζεστασιάς που μπορείτε να ολοκληρώσετε με πολλές άλλες λεπτομέρειες διακόσμησης για να δημιουργήσετε την τέλεια ατμόσφαιρα. Μια οικονομική και πιο διασκεδαστική εναλλακτική για να ανακαινίσετε το σαλόνι σας είναι να δοκιμάσετε το δημιουργικό σας ταλέντο.

Η κατασκευή χειροποίητων μαξιλαριών, η αλλαγή της ταπετσαρίας των καρεκλών ή η ζωγραφική είναι μερικές μόνο από τις μοναδικές ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού. Ωστόσο, αν υπάρχει μια πρόταση που έχει γίνει δημοφιλής τον τελευταίο καιρό, αυτή είναι η ενσωμάτωση επίπλων κατασκευασμένων με παλέτες. Ένα ράφι, ένας καναπές ή ένα τραπέζι είναι τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα κομματιών DIY που μπορείτε να ενσωματώσετε στο σαλόνι σας για να του δώσετε μια φρέσκια εμφάνιση.

Χρειάζεστε βοήθεια με το έργο σας; Επικοινωνήστε μαζί μας!

Ποια στοιχεία ξεχωρίζουν όταν ψάχνουμε ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού

Όσον αφορά τη διακόσμηση του σαλονιού, υπάρχουν πολλά «αναλώσιμα» στοιχεία. Αν όμως υπάρχει κάποιο που κυριαρχεί και πρωταγωνιστεί σε ένα καλό μέρος των σχεδίων, αυτό είναι, χωρίς αμφιβολία, ο καναπές. Ο βασιλιάς του σαλονιού είναι βασικός όχι μόνο για την ελκυστικότητα κάθε πρότασης, αλλά και για την άνεση μέσα σε αυτήν. Στην πραγματικότητα, η αλλαγή του μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανανεώσετε πλήρως την εικόνα του σαλονιού σας.

Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά και, όσον αφορά την ανακαίνιση του σαλονιού, δεν τίποτα σαν αξεσουάρ για να μεταμορφώσει πλήρως την εικόνα σας χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε μια περιουσία. Η προσθήκη φυτών ως μέρος της διακόσμησης μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να φέρετε φρεσκάδα στο σύνολο, αν και, αν προσθέσετε κατάλληλα υφάσματα, τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο εμπνευσμένα.

Ιδέες για ανακαίνιση σαλονιού χωρίς έργα και χωρίς επένδυση

Ξεκινάμε με το πιο δύσκολο! Είναι δυνατόν να αναδιαμορφωθεί το σαλόνι, ή οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, χωρίς να επενδύσετε ούτε ένα ευρώ; Πράγματι, η απάντηση που υπάρχει, και που αντιστοιχεί στην αλήθεια, είναι ναι. Τι χρειάζεστε για να το αποκτήσετε; Λίγη φαντασία για να μπορέσεις να δεις το σαλόνι σου με άλλα μάτια. Ένα δωμάτιο που δεν είναι πολύ μικρό. Να δείχνει ότι το σαλόνι σας είναι ήδη επιπλωμένο. Το κόλπο είναι να επιλέξετε τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που σας αρέσουν περισσότερο και να απαλλαγείτε από τα υπόλοιπα, είτε αποθηκεύοντάς τα, είτε χαρίζοντας τα είτε πουλώντας τα. Με αυτό και μόνο θα έχετε κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του μινιμαλισμού.

Το δύσκολο μέρος έρχεται! Τακτοποιήστε τα έπιπλα που σας έχουν μείνει με έναν εντελώς νέο τρόπο. Το αποτέλεσμα της μετακίνησης των επίπλων θα σας εκπλήξει.

Τοποθετήστε οριοθέτες χώρου

Μπορείτε να ανανεώσετε το σαλόνι με μια πράξη τόσο απλή όσο το να στρώσετε ένα χαλί. Και δεν χρειάζεται να είναι κάτι extreme ή πολύ ακριβό. Τα χαλιά ντύνουν το πάτωμα και δίνουν έναν εντελώς διαφορετικό αέρα σε κάθε δωμάτιο. Εάν η αλλαγή εμφάνισης που αναζητάτε είναι πιο ριζική, προτείνουμε ένα ελαφρώς ακραίο παιχνίδι! Αλλάξτε όλους τους πίνακες και τις φωτογραφίες στο σαλόνι σας για εικόνες που αντιπροσωπεύουν χαλιά του ίδιου τόνου με αυτό που αγοράσατε.

Αν δεν θέλετε να επενδύσετε στο πείραμα, πάρτε λίγο ψαλίδι, μια στοίβα από παλιά περιοδικά και φτιάξτε κολάζ που προσομοιώνουν χαλιά. Στη συνέχεια, βάλτε τα στα κάδρα που είχατε ήδη. Θα δείτε το αποτέλεσμα της πολυπλοκότητας που επιτυγχάνετε μέσω αυτού του πρωτότυπου DIY.

Βάψτε τα έπιπλα. Κάντε το σιγά σιγά

Στο E Anakainizo θα βρείτε πολλούς οδηγούς που σας διδάσκουν πώς να επαναφέρετε έπιπλα. Το καλό είναι ότι για να αλλάξεις την εμφάνισή τους δεν χρειάζεται να καταστραφούν. Η ανακαίνιση του σαλονιού με αυτόν τον τρόπο θα του δώσει έναν εντελώς προσωπικό αέρα και θα διασκεδάσετε για όση ώρα θέλετε.

Ανακαινίστε το σαλόνι αλλάζοντας τη θέση του

Αυτή είναι μια ελαφρώς πιο περίπλοκη έκδοση από την πρώτη. Αλλά αν έχετε παρόμοια μεγέθη δωμάτια στο σπίτι, μπορείτε πάντα να ανταλλάξετε ποιες λειτουργίες τα χρησιμοποιείτε. Θα είναι σχεδόν σαν να μετακομίζετε το σπίτι χωρίς να υποστείτε ανακαίνιση ή μετακόμιση!

Αλλάξτε τα υφάσματα

Αυτή η επιλογή απαιτεί λίγο μεγαλύτερη επένδυση από τις προηγούμενες, αλλά η αλήθεια είναι ότι αξίζει τον κόπο. Τα χρώματα της μόδας περνούν, αλλά επιστρέφουν. Έτσι, η απόκτηση πολλών σετ κουρτινών, μαξιλαριών, καλυμμάτων καναπέ, κ.λπ., θα λειτουργεί πάντα εξαιρετικά.

Έπιπλα με προσωπικότητα

Τα χρώματα, οι υφές και τα υλικά είναι βασικά στοιχεία, όταν πρόκειται για την ανακαίνιση του σαλονιού. Αλλά στη μεταρρύθμισή σας δεν μπορείτε να σταματήσετε να δίνετε προσοχή σε άλλα βασικά κεφάλαια! Δηλαδή τα έπιπλα. Αυτά τα κομμάτια όχι μόνο θα φέρουν λειτουργικότητα στο σπίτι σας, αλλά θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, το στυλ των χώρων σας. Κομψό, εκλεπτυσμένο και φυσικό, τπ σαλόνι με κλασική έμπνευση συγκαταλέγεται στους «θησαυρούς» της λίστας μας.

Το να κάνετε το σαλόνι σας να λάμπει με το δικό του φως είναι ένας καλός τρόπος για να ανανεώσετε τη διακόσμησή του. Το φως μπορεί να μεταμορφώσει κάθε χώρο και, κατά συνέπεια, είναι ένας μεγάλος σύμμαχος όταν πρόκειται για τη δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Τι θα λέγατε να προσθέσετε μερικές λωρίδες led στην οροφή; Γιατί όχι μερικά ενσωματωμένα φώτα για να τραβήξουν την προσοχή σε μια συγκεκριμένη περιοχή; Τι γίνεται αν προσθέσετε μερικούς σχεδιαστικούς λαμπτήρες; Τολμήστε να απελευθερώσετε τη δημιουργικότητά σας και απολαύστε τα αποτελέσματα!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *