Ιδέες Για Ανακαίνιση Κουζίνας

Ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας

Είστε στη κατηγορία που κρατάτε την επιθυμία σας, να ανακαινίσετε την κουζίνα επειδή πιστεύετε ότι θα κοστίσει πολλά χρήματα; Τίποτα δεν απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Μια κουζίνα μπορεί να ανακαινιστεί πλήρως χωρίς να χρειάζεται να σκεφτείτε μεγάλα έργα, απλά πρέπει να λάβετε υπόψη κάποιες μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν την διαφορά. Μπορείτε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά σας. Οι ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας μπορούν να γίνουν πολύ δημιουργικές.

Θα σας παραθέσουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα χωρίς να χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι στη τσέπη. Πριν σκεφτείτε πώς να ανακαινίσετε την κουζίνα σας ξοδεύοντας λίγα χρήματα, θα πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση που κάνετε σε καθημερινή βάση. Ανάλογα με τον τρόπο ζωής που έχετε, θα πρέπει να εξετάσετε κάποιες λεπτομέρειες.

Δεν είναι το ίδιο να ανακαινίζεις μια κουζίνα που σχεδόν δεν την δουλεύεις επειδή εργάζεσε πολλές ώρες εκτός σπιτιού και δεν έχετε οικογένεια, παρά να έχεις μια κουζίνα που είναι ανοιχτή καθημερινά, με κατοικίδια και παιδιά στο σπίτι.

Οι καλύτερες ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να αλλάξετε τα χερούλια όλων των ντουλαπιών και των συρταριών του σπιτιού σας. Από την καθημερινή χρήση τείνουν να σπάνε ή να φαίνονται φθαρμένα. Είναι επίσης πιθανό το σχέδιο να είναι αρκετά ξεπερασμένο. Αν αυτή είναι η περίπτωση σας και αποφασίσετε να αλλάξετε τα χερούλια, θα συνειδητοποιήσετε πόσο θα λάμψει η κουζίνα σας με αυτές τις μικρές και φτηνές λεπτομέρειες. Επίσης, αν αποφασίσετε να το κάνετε, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε καινοτόμα σχέδια ή ένα στυλ που ταιριάζει με την κουζίνα σας.

Μια άλλη ιδέα για να ανακαινίσετε την κουζίνα με λίγα χρήματα είναι να βάψετε ξανά τους τοίχους και να αλλάξετε τα κύρια χρώματα του δωματίου. Όταν μιλάμε για τα κύρια χρώματα εννοούμε το κυρίαρχο χρώμα, το δευτερεύον χρώμα και τις λεπτομέρειες. Αν αλλάξει η σειρά αυτών των χρωμάτων στην κουζίνα σας τόσο στους τοίχους όσο και στις λεπτομέρειες και τα υφάσματα, θα είναι πολύ διαφορετική. Η επένδυση χρημάτων δεν θα ήταν τίποτα σε σύγκριση με την εκτέλεση μιας εργασίας.

Η κουζίνα είναι ένα από τα μέρη του σπιτιού που πρέπει να είναι πάντα καθαρή και άψογη. Είναι ένας από τους πιο εμφανείς χώρους στο σπίτι, όπου περνάει μεγάλο μέρος του χρόνου στο σπίτι. Αν θέλετε να της δώσετε μια μικρή πινελιά και να ανανεώσετε την κουζίνα σας χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, τότε χρειάζεστε μοναδικές ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας.

Πρωτότυπες Ιδέες για Ανακαινίση Κουζίνας

Έπιπλα

Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αλλάξετε τα έπιπλα της κουζίνας για να δώσετε στην περιοχή μια μοντέρνα πινελιά. Μια επιλογή είναι να τα βάψετε. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μπορείτε να δουλέψετε για αυτό και είναι εύκολο να τα εφαρμο΄σετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χρώματα όπως λευκό, μαύρο, βανίλια, ανθρακί, πέτρα, σοκολάτα, κόκκινο, μανταρίνι, πράσινο, μπλε, μελιτζανί κ.λπ. Τα εφέ μπορεί να είναι λακαρισμένα ή ματ. Επιλέξτε πιο νεανικά χρώματα και δώστε έτσι μια μοντέρνα πινελιά.

Χερούλια

Τα χερούλια μπορούν επίσης να κάνουν μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα. Μια επιλογή για τον εκσυγχρονισμό είναι η αλλαγή των λαβών. Οι δυνατότητες είναι πολλές, ενώ είναι καλύτερο να τις συνδυάσετε με ένα αξεσουάρ στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, εάν οι συσκευές είναι σε φινίρισμα από χάλυβα, τα χερούλια πρέπει επίσης να είναι το ίδιο.

Τοίχοι

Επιπροσθέτως μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των τοίχων χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Εάν η κουζίνα έχει πλακάκια μπορείτε να τους δώσετε μια περιστροφή με λίγη μπογιά. Πρέπει να τα βάψετε με ειδικό γλάσο. Όσο για τα χρώματα, σκεφτείτε τους τόνους που κυριαρχούν στον πάγκο ή στα έπιπλα κουζίνας, για να αναβαθμίσετε με την αρμονία. Μια σύσταση είναι να επιλέξετε ανοιχτούς τόνους εάν οι πάγκοι είναι σκούροι και το αντίστροφο. Μια άλλη ιδέα για τα πλακάκια είναι να βάλετε λίγο διασκεδαστικό βινύλιο. Μπορεί να αλλάξει εκπληκτικά την εμφάνιση του χώρου.

Μια επιλογή είναι το βινύλιο μαυροπίνακα. Εκτός από τη διακόσμηση, θα σας χρησιμέψουν για την αναφορά υπενθυμίσεων όπως η λίστα αγορών. Επίσης τα σεντόνια με μοτίβα που θα έχουν σχέση με φαγητό ή πάνελ με μηνύματα μπορούν να είναι ένας αποτελεσματικός και απλός τρόπος ανανέωσης του χώρου, εκμεταλλευόμενοι τους τοίχους.

Πάγκοι

Με την μαεστρία σας στη διαμόρφωση των πάγκων μπορείτε να μεταμορφώσετε πολύ την εμφάνιση της κουζίνας. Δεν θέλει πολλή δουλειά. Αλλάξτε το χρώμα και τις σανίδες για να είναι διαφορετικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γρανίτη, μάρμαρο ή φθηνότερα υλικά όπως μεταμορφοποίηση.

Κρεμάστε Σκεύη με σχέδιο

Μια εύκολη και πρακτική ιδέα για να διακοσμήσετε την κουζίνα, είναι να κρεμάσετε μερικά σκεύη. ΄Όπως φλιτζάνια, φτυάρια ακόμα και μικρά ταψάκια σε όλο τον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο, εκτός από το να έχεις όλα όσα χρειάζεσαι σε κοντινή απόσταση, θα είναι και κάτι πολύ ωραίο για να δεις. Εναλλακτικά, μπορεί επίσης να στερεωθεί μια μικρή ξύλινη μπάρα με καρφιά ή γάντζους.

Χρησιμοποιήστε βάζα και δοχεία

Ένας χρήσιμος τρόπος για να επαναχρησιμοποιήσετε γυάλινα βάζα και δοχεία είναι να τοποθετήσετε τα πιο χρησιμοποιημένα καρυκεύματα ή τρόφιμα στην κουζίνα μέσα σε αυτά. Τα βάζα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για την αποθήκευση αλατιού, ζάχαρης, πιπεριού, ζυμαρικών κ.λπ. και τοποθετήστε τα στον πάγκο της κουζίνας. Εάν υπάρχει μεγαλύτερο δοχείο ή μπολ, χρησιμοποιήστε το για να αποθηκεύσετε φρέσκα φρούτα στη μέση του τραπεζιού.

Πρωτότυπη Διακόσμηση

Έχετε την δυνατότητα να την διακοσμήσετε με πρωτότυπο τρόπο με τη βοήθεια λουλουδιών, φυτών, βιβλίων ή διακοσμητικών αντικειμένων. Μια καλή επιλογή για να διακοσμήσετε την κουζίνα είναι να τοποθετήσετε μερικά χοντρά βιβλία ή συλλογές αντικειμένων. Μπορεί να περιλαμβάνει φλιτζάνια για να της δώσετε μια διασκεδαστική πινελιά. Μια άλλη επιλογή είναι τα φυτά. Επιλέξτε φυτά εσωτερικού χώρου που αντιστέκονται στις αλλαγές θερμοκρασίας, όπως κάκτοι, φτέρες, μαϊντανός ή μέντα.

Σκαμπό

Ωστόσο, αν η κουζίνα έχει μπαρ με σκαμπό, μπορεί να τους δώσει μια μοντέρνα και casual πινελιά αλλάζοντας το χρώμα με λάτεξ ή ακρυλικό χρώμα. Η σύσταση θα είναι σε αποχρώσεις που θα είναι σε αντίθεση με το πλακάκι και άλλα έπιπλα. Στην πραγματικότητα, σε περίπτωση που δεν έχετε σκαμπό, μπορείτε να αναμίξετε διαφορετικά στυλ καρέκλες ή πάγκους, ακόμα και πολυθρόνες. Περαιτέρω, αξίζει να μεταφέρετε μερικές καρέκλες από την τραπεζαρία ή το σαλόνι στην κουζίνα. Αυτό θα δώσει μια μοντέρνα πινελιά στο χώρο.

Κρεμαστά φωτιστικά

Για να δώσετε μια μοντέρνα πινελιά στην κουζίνα, μπορούν να τοποθετηθούν κρεμαστά φωτιστικά. Μπορείτε να τα βάλετε είτε πάνω από τη σόμπα είτε στο τραπέζι. Αυτοί οι τύποι λαμπτήρων προσφέρουν έναν τύπο άμεσου φωτός. Σας επιτρέπει να μαγειρεύετε ή να απολαύσετε έναν ζεστό και άνετο χώρο για φαγητό. Μπορείτε επίσης να μετακινήσετε λάμπες από το δωμάτιο ή κάποιο vintage μοντέλο που έχετε αποθηκεύσει. Απλώς πρέπει να λάβετε υπόψη την απόσταση μεταξύ του φωτιστικού και του τραπεζιού για να αποφύγετε τη λάμψη και να αφήσετε τουλάχιστον 70 εκατοστά χώρο μεταξύ του τραπεζιού και των κρεμαστών λαμπτήρων.

Ξεκινήστε με τις μοναδικές ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας

Εκμεταλλευτείτε αυτές και άλλες ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας του σπιτιού σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Δώστε της, τη διαφορετική και πρωτότυπη πινελιά που αναζητάτε για να εκσυγχρονίσετε μοναδικά τον χώρο. Στο E Anakainizo θέλουμε να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε το σπίτι των ονείρων σας, εκμεταλλευόμενοι ό,τι έχετε στη διάθεσή σας για αυτό.

2 σκέψεις για το “Ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας”

  1. Παράθεση: 7 Συμβουλές Για Μια Μινιμαλιστική Κουζίνα

  2. Παράθεση: Ανακαίνιση Κουζίνας Κόστος – Πόσο κοστίζει – Ποια τα Πακέτα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *