Πως Να Ανακαινίσω Το Μπάνιο Μου

Πως να ανακαινίσω το μπάνιο μου; Ο Απόλυτος Οδηγός

Πόσους πονοκεφάλους μπορεί να προκαλέσει μια κακή διακόσμηση ή ανακαίνιση μπάνιου! Ένα δωμάτιο που χρησιμοποιούμε και βλέπουμε καθημερινά, αποκτά όλο και μεγαλύτερη προβολή στα σπίτια. Σήμερα το μπάνιο έχει εξελιχθεί ως χώρος χαλάρωσης και η διακόσμησή του πρέπει να μας κάνει να νιώθουμε καλά. Μαζί με την κουζίνα είναι από τα πιο δημοφιλή δωμάτια του σπιτιού. Μπορείτε να αλλάξετε τις τουαλέτες και να βάλετε ένα νέο έπιπλο μπάνιου με trend αξεσουάρ. Όταν μας ρωτάνε πως να ανακαινίσω το μπάνιο μου, τότε με χαρά δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό για να σας το απαντήσουμε.

Εάν αυτή τη στιγμή σκοπεύετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, αλλά δεν έχετε υψηλό προϋπολογισμό για να εκτελέσετε μια εργασία και θέλετε να αποφύγετε όλες τις κουραστικές διαδικασίες και τη φασαρία που αυτό συνεπάγεται, είστε στο σωστό μέρος. Σίγουρα θέτετε στον εαυτό σας αρκετές ερωτήσεις που είναι κοινές σε αυτήν την κατάσταση.

Πώς να ανακαινίσω το μπάνιο μου; Τι υλικά θα χρειαζόμουν Ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες για να ανακαινίσω το μπάνιο μου; Ποιο θα ήταν το κόστος της αναμόρφωσης του μπάνιου μου; Έχουμε αφιερώσει πολλές ώρες για να βρούμε τις καλύτερες απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και πρόκειται να απαντήσουμε σε όλες με στόχο να κάνουμε το μπάνιο σας να φαίνεται πρόσφατα ανακαινισμένο σε κάτι παραπάνω από προσιτή τιμή. Υπάρχουν πολλές σημαντικές πτυχές που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την ανακαίνιση του μπάνιου μας χωρίς να κάνουμε καμία εργασία.

Πως να ανακαινίσω το μπάνιο μου οικονομικά και έξυπνα

Τοίχοι και πλακάκια

Όσον αφορά την αλλαγή της εμφάνισης των τοίχων του μπάνιου μας, μπορούμε επί του παρόντος να εξετάσουμε διάφορες επιλογές: Σε περίπτωση που δεν έχετε πλακάκια, μια αλλαγή χρώματος θα ήταν χρήσιμη. Το λευκό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή, λόγω της μεγάλης φωτεινότητας που παρέχει. Εάν το μπάνιο σας έχει πλακάκια, ως συνήθως, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ειδική βαφή πλακιδίων.

Το φινίρισμα μπορεί να είναι γυαλιστερό ή ματ. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα πλακάκια που μιμούνται πλακάκια. Τοποθετούνται πάνω από αυτά, και χρειάζεται μόνο να τα κόψετε και να τα τοποθετήσετε στον τοίχο. Η τελευταία επιλογή που προτείνουμε είναι να χρησιμοποιήσετε επένδυση βινυλίου για την κάλυψη των τοίχων. Υπάρχουν πολλά στυλ και είναι μια επιλογή που έχει μεγάλη ζήτηση σήμερα. Να θυμάστε ότι είναι αδιάβροχο για να το τοποθετήσετε στην περιοχή του ντους.

Σε όλα αυτά μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα βινύλιο ή διακοσμητικό πάνελ της αρεσκείας σας. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιλογές, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε προηγουμένως την επιφάνεια και να εφαρμόσετε ένα αστάρι. Θυμηθείτε επίσης να βάψετε την οροφή σύμφωνα με τα χρώματα και την αισθητική που έχετε επιλέξει, αυτό θα δώσει μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας στο μπάνιο μας.

Δάπεδο

Αν θέλουμε να αλλάξουμε το δάπεδο χωρίς έργα, η καλύτερη επιλογή χωρίς αμφιβολία είναι η τοποθέτηση πλακιδίων βινυλίου, ανθεκτικά στην υγρασία πάνω από αυτά που ήδη έχουμε. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τις τουαλέτες. Το καλύτερο από όλα είναι ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφών και φινιρισμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μιμούνται διάφορα υλικά όπως ξύλο, πέτρα ή υδραυλικό πλακάκι.

Εάν οι τουαλέτες είναι πολύ φθαρμένες, θα είναι αναπόφευκτο να χρειαστεί να τις αλλάξετε, κάτι που είναι μια δαπάνη στην οποία πρέπει να προστεθεί η εγκατάστασή τους με εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Αν, όμως, αντίθετα, δεν έχουμε την ανάγκη να τα αντικαταστήσουμε με νέα, η λύση είναι πολύ απλή. Δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το επισμάλτωμά τους. Θα μπορούσαν να ανανεωθούν με ένα σμάλτο του ίδιου χρώματος ή να επιλέξουν έναν διαφορετικό τόνο σύμφωνα με τη νέα εμφάνιση που θέλουμε να δώσουμε στο μπάνιο μας.

Έπιπλα

Όσον αφορά τα έπιπλα, μπορούμε να εξετάσουμε δύο επιλογές. Εάν τα έπιπλα του μπάνιου σας είναι σε καλή κατάσταση, μπορούμε να επιλέξουμε να τα βάψουμε, ή ακόμα και να τα καλύπτουμε με αυτοκόλλητο βινύλιο, που μας δίνει διαφορετικές εναλλακτικές όπως μίμηση ξύλου, μεταλλικών επιφανειών, μαρμάρου κ.λπ. Η δεύτερη επιλογή είναι να αλλάξετε τα έπιπλα, κάτι που θα συνεπαγόταν υψηλότερο κόστος από την προηγούμενη επιλογή, ανάλογα με το μέγεθος του μπάνιου.

Αλλάξτε τα αξεσουάρ

Με πολύ λίγα χρήματα, μπορείτε να αλλάξετε τα αξεσουάρ στο μπάνιο, δίνοντάς του μια διαφορετική εμφάνιση. Τοποθετήστε, για παράδειγμα, αφαιρούμενες θήκες για πετσέτες ή μια λειτουργική στήλη μπάνιου πολλαπλών χρήσεων, με ένα καλάθι, μια σαπουνοθήκη και έναν πρακτικό μεγεθυντικό καθρέφτη.

Στην περίπτωση της τουαλέτας, μπορείτε να αλλάξετε το παλιό κάλυμμα με ένα πιο μοντέρνο.

Ανανεώστε τα έπιπλα

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τα έπιπλα μπάνιου. Περάστε αυτοκόλλητα από βινύλιο στο χώρο ή ακόμα βάψτε τα για να τους δώσετε ένα νέο χρώμα ή ένα νέο φινίρισμα. Με το χρώμα κιμωλίας μπορείτε να κάνετε θαύματα. Εκμεταλλευόμενοι το λίφτινγκ στα έπιπλα μπάνιου, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε συρόμενα καλάθια και ράφια για να βελτιώσετε τη σειρά αυτού του χώρου.

Βάψτε τα πλακάκια

Αν δεν αντέχετε εκείνα τα παλιά πλακάκια από τη δεκαετία του ’70 που εξακολουθούν να λάμπουν στο μπάνιο σας, μπορείτε πάντα να τα βάψετε για να τους δώσετε μια νέα εμφάνιση. Στην αγορά υπάρχουν πολλά σμάλτα και χρώματα που είναι ιδανικά για να βάψετε πλακάκια με πολύ απλό τρόπο. Δείτε περισσότερα για μοναδικές ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου.

Αλλάξτε την μπανιέρα σε ντους

Με αυτή την αλλαγή, εκτός από την απόκτηση λειτουργικότητας, θα κερδίσετε και χώρο. Για να αποφύγετε την αλλαγή όλων των πλακιδίων στο μπάνιο, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να διαμορφώσετε την παλιά περιοχή του ντους με ένα διαφορετικό πλακάκι, αλλά να ταιριάζει με τα παλιά πλακάκια που υπήρχαν ήδη στο μπάνιο. Εάν δεν θέλετε να αφαιρέσετε την μπανιέρα, μπορείτε να καλύψετε τα πλακάκια με πλακάκι βινυλίου. Αυτά τα ίδια πλακάκια μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του παλιού και φθαρμένου δαπέδου.

Προσαρμοσμένος φωτισμός

Παραδόξως, πολλά μπάνια έχουν πολύ κακό φωτισμό. Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι κάνετε αλλαγές για να φέρετε περισσότερο φως στο μπάνιο. Θα σας δώσει μια ανανεωμένη όψη, μια αίσθηση μεγαλύτερης ευρυχωρίας και θα δείτε επίσης πώς σας βοηθάει στην γενική εικόνα. Λάβετε υπόψη ότι σε ένα μπάνιο πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον άμεσο φωτισμό προς τον καθρέφτη, μαζί με φωτισμό περιβάλλοντος για τον υπόλοιπο χώρο.

Αξεσουάρ και διακόσμηση

Για να δώσετε την τελευταία πινελιά στο ανακαινισμένο μπάνιο σας, σας συμβουλεύουμε να αλλάξετε τα αξεσουάρ. Μπορείτε να βρείτε φθηνά, αλλά με τα οποία θα δώσετε μια πιο μοντέρνα πινελιά χωρίς πολύ κόπο, είναι τα υφάσματα. πετσέτες, χαλιά και κουρτίνες. Τα φυτά είναι ένας άλλος υπέροχος πόρος για να δώσετε στο μπάνιο σας λίγη περισσότερη ζωή. Αν έχει πολύ φυσικό φως, επιλέξτε φυσικά φυτά που θα φέρουν πολλή φρεσκάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ούτε τον καλό φωτισμό μέσω προβολέων και λαμπτήρων.

Αν δεν έχετε παράθυρο, ο καλός φωτισμός θα κάνει το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο. Ένα άλλο απαραίτητο αξεσουάρ για να αποκτήσετε φως είναι ένας καλός καθρέφτης. Εάν το μπάνιο σας είναι πολύ μικρό, με έναν μεγάλο καθρέφτη θα κάνετε τον χώρο πιο φωτεινό και θα νιώσετε ευρύχωρος. Δοκιμάστε το! Το ποια αξεσουάρ να αγοράσετε, πώς να τα διανείμετε και να τα τοποθετήσετε μπορεί να είναι πιο περίπλοκα, επομένως μερικές φορές είναι απαραίτητο να το αφήσετε στα χέρια ενός διακοσμητή.

Ανανεώστε τα λειτουργικά προϊόντα

Αλλάξτε τις πετσέτες, τα μπουρνούζια και την κουρτίνα του μπάνιου. Σκεφτείτε ένα στυλ, και κάντε συντονισμένες αλλαγές ώστε να φαίνεται καλύτερα και να μοιάζει ότι όλες οι αλλαγές έχουν μια πρόθεση. Βελτιώστε την εμφάνιση του νεροχύτη και της τουαλέτας. Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε αυτά τα κομμάτια, μπορείτε πάντα να τους δώσετε μια νέα εμφάνιση. Αντί να αλλάξετε ολόκληρο τον νεροχύτη, μπορείτε πάντα να επιλέξετε να αλλάξετε το νιπτήρα.

Συμπερασματικά

Αξιολογήστε τι σας αρέσει σύμφωνα με τον προυπολογισμό σας και προχωρήστε σε ανάλογες κινήσεις. Κάθε λεπτομέρεια μετράει και να θυμάστε πάντα ότι σε αυτή την ζωή, το σπίτι μας είναι πολύτιμο. Θέλουμε ο κάθε χώρος να είναι όπως τον ονειρευόμαστε και είναι εφικτό ανεξάρτητα από το μπάτζετ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *