Βάση Κρεβατιού

Πώς να επιλέξετε τη βάση κρεβατιού για το διπλό και το μονό στρώμα

Αν και η επιλογή του στρώματος είναι θεμελιώδους σημασίας, η επιλογή της βάσης του κρεβατιού δεν πρέπει επίσης να παραμεληθεί. Είτε έχετε επιλέξει ένα στρώμα αφρού αντί για ένα στρώμα λατέξ, ο κύριος στόχος είναι πάντα να ξεκουράζεστε. Είχατε ποτέ πόνο στην πλάτη όταν ξυπνάτε; Μπορεί να νομίζατε ότι βάλατε τον εαυτό σας σε μια άβολη θέση μέσα σε μια νύχτα, αλλά ξέρατε ότι ακόμη και μια σπασμένη σανίδα θα μπορούσε να προκαλέσει πόνο; Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσουμε για το πόσο σημαντικό είναι να επιλέξετε την πιο σωστή Βάση Κρεβατιού με πηχάκια, καθώς και να αγοράσετε ένα ποιοτικό στρώμα.

Βάση Κρεβατιού με Ατσάλινο πλέγμα

Τα ατσάλινα δίχτυα είναι τα κλασικά δίχτυα που υπήρχαν μέχρι και πριν από μια δεκαετία. Μπορείτε να τα βρείτε ακόμα και σήμερα σε παλιά σπίτια. Θυμάσαι όταν ως παιδί πηδούσες στο κρεβάτι και η μητέρα σου σε μάλωνε λέγοντας «σταμάτα γιατί αλλιώς σπάνε τα ελατήρια;». Ακριβώς, μιλάμε για τέτοιου είδους δίκτυο. Στην πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα υπάρχουν καταστήματα που σας δίνουν την ευκαιρία να αγοράσετε δίχτυα με ατσάλινα πλέγματα, τα οποία μπορούν επίσης να προσαρμοστούν σε μοντέρνα κρεβάτια με δοχεία.

Βάση κρεβατιού με ξύλινα πηχάκια

Το είδος της βάσης κρεβατιού που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι αυτό με ξύλινα πηχάκια. Συχνά, όταν αγοράζετε ένα διπλό ή μονό κρεβάτι, σας παρέχεται και βάση με ξύλινα πηχάκια. Εάν θέλετε να αγοράσετε τη βάση κρεβατιού ξεχωριστά, ελέγξτε πρώτα τον τύπο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Εάν το κρεβάτι έχει χώρο αποθήκευσης, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια βάση χωρίς πόδια. Σε αυτή την περίπτωση είναι θεμελιώδους σημασίας να ληφθούν τα σωστά μέτρα. Σε μια ανακαίνιση σπιτιού σε πολλές περιπτώσεις γίνεται και η αλλαγή σε στρώματα και κρεβάτια.

Υλικά από πηχάκια

Τα πηχάκια των δικτύων μπορούν να κατασκευαστούν με διαφορετικά υλικά. Τα πιο ποιοτικά πηχάκια που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, άρα και τα πιο ανθεκτικά, είναι τα πηχάκια οξιάς. Όσοι, από την άλλη, έχουν κάπως πιο στενό προϋπολογισμό, θα μπορούσαν να επιλέξουν την αγορά βάσεων κρεβατιού με πηχάκια σημύδας.

Πώς πρέπει να είναι μια ξύλινη σανίδα

Γενικά τα πηχάκια είναι ελαφρώς καμπυλωμένα προς τα πάνω για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή για να μειώσουν το βάρος του ατόμου. Συχνά, μάλιστα, σε περίπτωση προβλημάτων στην πλάτη ή πόνου που εξαπλώνεται σε όλο το σώμα, οι επαγγελματίες προτείνουν στον πελάτη να αντικαταστήσει τα πηχάκια αν αυτά έχουν ισοπεδωθεί με την πάροδο του χρόνου. Σας συνιστούμε να κάνετε περιοδικό έλεγχο και να ελέγχετε εάν ένα ή περισσότερα πηχάκια έχουν παραμορφωθεί ή, ακόμη χειρότερα, έχουν σπάσει σε πολλά σημεία.

Σε αυτή την περίπτωση, πάρτε τις μετρήσεις των πηχών, δεν έχουν όλες το ίδιο μέγεθος και κάντε την αντικατάσταση.

Τύποι βάσης με πηχάκια

Για να επιλέξετε τη σωστή βάση για να ταιριάζει με το στρώμα είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε με επαγγελματίες του κλάδου, ειδικά αν έχετε προβλήματα με την κάθετη κολόνα ή, γενικά, με την πλάτη. Υπάρχουν διάφοροι τύποι πλαισίων με πηχάκια: Βάσεις κρεβατιού με πλήρεις πλάκες οι βάσεις με πηχάκια χωρίζονται σε δύο μέρη (αριστερά και δεξιά), βάσεις κρεβατιού με αποσβεσμένα πηχάκια.

Συμβουλές για το στρώμα για Βάση Κρεβατιού

Για το στρώμα αφρού μνήμης, οι ειδικοί συνιστούν να αγοράσετε τη βάση κρεβατιού με ρυθμιζόμενες και απορρόφηση κραδασμών. Ενώ για το στρώμα λατέξ καλό είναι να αγοράσετε πηχάκια από ξύλο οξιάς. Ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει για όσους έχουν ήδη ένα δίκτυο χαλύβδινων πλεγμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση στρώματος λατέξ δεν συνιστάται κατηγορηματικά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *