κολπα για μικρό σαλονι

Μικρό σαλόνι: Τι έπιπλα να επιλέξω

Όταν επιλέγετε έπιπλα για ένα μικρό σαλόνι, είναι απαραίτητο να δίνετε προτεραιότητα στη λειτουργικότητα και τη βελτιστοποίηση του χώρου. Ακολουθούν μερικές προτάσεις επίπλων για ένα μικρό σαλόνι:

Καναπές ή τμηματικός: Επιλέξτε έναν καναπέ μικρού μεγέθους ή έναν καναπέ που ταιριάζει καλά στο χώρο. Σκεφτείτε να επιλέξετε έναν καναπέ με πόδια ή ανασηκωμένη βάση, καθώς δημιουργεί μια ψευδαίσθηση ανοιχτότητας. Καναπέδες με αποθηκευτικούς χώρους ή πτυσσόμενα κρεβάτια μπορούν να εξυπηρετήσουν διπλούς σκοπούς σε ένα μικρό σαλόνι.

Καρέκλες χωρίς χέρια ή καρέκλες μικρής έμφασης: Αντί για ογκώδεις πολυθρόνες, προτιμήστε καρέκλες χωρίς χέρια ή μικρές καρέκλες με έμφαση που παρέχουν άνετα καθίσματα χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Αυτές οι καρέκλες μπορούν να μετακινηθούν εύκολα και είναι οπτικά λιγότερο επιβλητικές.

Τραπέζια ένθεσης ή Τραπεζάκι σαλονιού με χώρο αποθήκευσης: Χρησιμοποιήστε τραπέζια ένθεσης ή τραπεζάκι σαλονιού με ενσωματωμένη αποθήκευση για να μεγιστοποιήσετε τη λειτουργικότητα. Τα τραπέζια ένθεσης μπορούν να τραβηχτούν έξω όταν χρειάζεται και να στοιβάζονται τακτοποιημένα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ένα τραπεζάκι σαλονιού με αποθηκευτικούς χώρους μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε το σαλόνι οργανωμένο.

Επιτοίχια ράφια: Αξιοποιήστε τον χώρο στον τοίχο τοποθετώντας επιτοίχια ράφια ή πλωτά ράφια. Παρέχουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης για βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα και μπορούν να απελευθερώσουν πολύτιμο χώρο στο δάπεδο.

Πολυλειτουργικά έπιπλα: Εξετάστε τα έπιπλα που εξυπηρετούν πολλαπλούς σκοπούς. Για παράδειγμα, ένας οθωμανός με κρυφό χώρο αποθήκευσης μπορεί να λειτουργήσει ως υποπόδιο, επιπλέον κάθισμα και χώρος αποθήκευσης κουβέρτες ή μαξιλάρια. Μια βάση τηλεόρασης με ράφια ή συρτάρια μπορεί να παρέχει χώρο αποθήκευσης για εξοπλισμό πολυμέσων και άλλα αντικείμενα.

Πτυσσόμενα έπιπλα ή έπιπλα με πτυσσόμενα φύλλα: Εάν ο χώρος είναι ένας σημαντικός περιορισμός, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενσωματώσετε πτυσσόμενα ή πτυσσόμενα έπιπλα. Αυτά τα κομμάτια μπορούν να επεκταθούν όταν χρειάζεται και να διπλωθούν όταν δεν χρησιμοποιούνται, δημιουργώντας περισσότερο χώρο στο σαλόνι.

Τηλεόραση τοίχου: Η τοποθέτηση της τηλεόρασης στον τοίχο αντί της χρήσης μιας ογκώδους βάσης τηλεόρασης μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στο δάπεδο και να δημιουργήσει μια βελτιωμένη εμφάνιση.

Θυμηθείτε, είναι σημαντικό να μετράτε το σαλόνι σας και να σχεδιάζετε τη διάταξη των επίπλων ανάλογα. Επιλέξτε πιο ανοιχτόχρωμα έπιπλα και χρησιμοποιήστε τους καθρέφτες στρατηγικά για να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός πιο ευρύχωρου δωματίου. Επιλέγοντας τα σωστά έπιπλα και βελτιστοποιώντας τον διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα άνετο και κομψό σαλόνι, ακόμη και σε μια μικρή περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Ιδέες για ανακαίνιση Μπάνιου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *