Μελέτη φαρμακείου στο Παλαιό Φάληρο

Όταν ο επαγγελματίας έρχεται σε επαφή με την εταιρία μας προκειμένου να ανανεώσει το χώρο του, η ευθύνη μας είναι τεράστια. Θέτουμε πάντα υψηλούς στόχους με πρώτο και κύριο την δημιουργία χώρων πρωτοποριακών, αισθητικά άρτιων και λειτουργικών. Τα όπλα μας; Η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, η αναλυτική μελέτη των χώρων και των αναγκών τους καθώς και η αμείωτη προσπάθεια για την επίτευξη του καλύτερου αποτελέσματος, πάντα με βάση τις επιθυμίες του επαγγελματία.

Το φαρμακείο στο Παλαιό Φάληρο αποτελεί ένα τέτοιο παράδειγμα χώρου που συνδυάζει άψογα την μοντέρνα αισθητική με την άρτια κατασκευή που θεωρείται δεδομένη για έναν χώρο εξυπηρέτησης πελατών στον τομέα της υγείας. Κοιτώντας κανείς απέξω, μπορεί να δει, ήδη μέσω της μεγάλης τζαμαρίας,  την άψογη διαρρύθμιση του καταστήματος. Η βιτρίνα περιλαμβάνει μία οθόνη όπου θα προβάλλονται τα σποτ της εκάστοτε διαφημιζόμενης εταιρίας. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει ιδιαίτερα στην προώθηση των προϊόντων αλλά και στην προσέλκυση όσων διέρχονται.

Τα χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο είναι το λευκό και το πράσινο, πράγμα σύνηθες για ένα φαρμακείο. Όμως η μοντέρνα αναθεώρηση του καταστήματος βρίσκεται στον φωτισμό, εκεί θα έλεγε κανείς πως διαφοροποιείται από ένα κλασικό φαρμακείο. Στην οροφή τοποθετήθηκαν γραμμικά φωτιστικά που αγκαλιάζουν το χώρο σχηματίζοντας ένα μοτίβο “κοντών-μακρυών” γραμμών. Ο ιδιαίτερος αυτός φωτισμός στοχεύει τόσο στην απόδοση μίας μοντέρνας οπτικής στο χώρο αλλά και έμφασης στα προϊόντα προς πώληση.

Στο βάθος του καταστήματος βρίσκεται ο πάγκος του ταμείου ο οποίος δεν αποκλίνει από την υπόλοιπη σύγχρονη αλλά και μινιμαλιστική προσέγγιση. Σε πλήρη συμφωνία με το υπόλοιπο φαρμακείο, τα χρώματα που επελέγησαν είναι το λευκό και το πράσινο. Στην εσοχή του πάγκου, τοποθετήσαμε κρυφό φωτισμό ο οποίος έδωσε έμφαση σε ένα βασικό σημείο του χώρου. Ακριβώς από πάνω, βρίσκεται το μικρό πατάρι του φαρμακείου το οποίο κλείστηκε με τζάμι προκειμένου να λειτουργήσει σαν μικρό εργαστήριο ή σαν αποθηκευτικός χώρος.

 Στα αριστερά και στα δεξιά, τοποθετήθηκαν ράφια, στο ίδιο ύψος αντίστοιχα προκειμένου να διαφημιστούν τα προϊόντα και ο πελάτης να μπορεί να περιηγηθεί εντός του καταστήματος άνετα, χωρίς να παρεμποδίζεται από πρόσθετες ραφιέρες που θα μπορούσαν να συμφορήσουν το χώρο. Για αυτό το λόγο επιλέχθηκε μία μόνο λεπτή βοηθητική ραφιέρα που δεν θα προκαλούσε πρόβλημα στη διέλευση των πελατών, αντίθετα θα τους προσέλκυε να δουν το περιεχόμενο της.

Έχοντας μελετήσει προσεκτικά τις δυνατότητες του χώρου και έχοντας λάβει υπόψη τις οδηγίες που μας δόθηκαν από τον επαγγελματία φαρμακοποιό, καταφέραμε να παραδώσουμε έναν εντυπωσιακό χώρο, χωρίς περιττές πληροφορίες, ο οποίος ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκείνου αλλά και των πελατών του. Η ανακαίνιση ενός χώρου δεν παύει να αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση, όμως εμείς από την e-anakainizw, γνωρίζουμε πως καμία αποστολή δεν είναι δύσκολη για όσους πραγματικά γνωρίζουν τι κάνουν!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.