Πλυντήριο Πιάτων

Πως να καθαρίσετε ένα Πλυντήριο Πιάτων – Βήμα προς Βήμα

Απαιτείται να εκτελείτε βαθύ καθαρισμό αυτής της συσκευής σε τακτική βάση. Ποιοι είναι οι λόγοι για αυτό; Αφενός, επειδή το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων συλλέγει υπολείμματα τροφών, είναι επιρρεπές στην παραγωγή δυσάρεστων οσμών, μούχλας και βουλωμάτων. Από την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο ασβέστης και οι ακαθαρσίες στο νερό προκαλούν τη φθορά και τη δυσλειτουργία της συσκευής. Ως αποτέλεσμα, συνιστάται να αφαιρείτε όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα που έχουν κολλήσει σε ένα σκεύος και να το καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο πιάτων – Οδηγός

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καθαρίσετε για να κάνετε αυτή τη συσκευή να αστράφτει είναι το φίλτρο. Είναι ένα μικρό, μακρόστενο καλάθι στο κάτω μέρος των λεπίδων, ακριβώς κάτω από τις λεπίδες. Εάν το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων βγάζει άσχημη δυσοσμία μόλις το ξεβιδώσετε, μουλιάστε το για 30 λεπτά σε έναν κουβά με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, 2 φλιτζάνια λευκό ξύδι και μια πιτσιλιά σαπουνιού. Μετά την περίοδο μούσκεμα, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε όλη τη βρωμιά. Εάν το φίλτρο είναι πραγματικά ακάθαρτο ή δεν έχει καθαριστεί ποτέ, μουλιάστε το για 15-20 λεπτά σε ζεστό νερό. Μετά από αυτό, προσθέστε το σαπούνι και μια πρέζα μαγειρική σόδα. Μετά την περίοδο μούσκεμα, χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε όλη τη βρωμιά.

Εάν το φίλτρο είναι πραγματικά ακάθαρτο ή δεν έχει καθαριστεί ποτέ, μουλιάστε το για 15-20 λεπτά σε ζεστό νερό. Μετά από αυτό, προσθέστε μια πρέζα μαγειρική σόδα και λίγο σαπούνι. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε σπάσει τίποτα από τα πράγματα με τα οποία εργάζεστε. Αντικαταστήστε το φίλτρο στο πλυντήριο πιάτων μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό του.

Το επόμενο βήμα θα είναι να φτιάξετε μια λύση DIY που καθαρίζει επιμελώς το εσωτερικό της συσκευής. Τοποθετήστε το φίλτρο στο πλυντήριο πιάτων και αφαιρέστε όλα τα πιάτα και τα ποτήρια. Μετά από αυτό, ρίξτε 3 φλιτζάνια λευκό ξύδι καθαρισμού στο πλυντήριο πιάτων. Το πλυντήριο πιάτων είναι μια συσκευή που ανήκει στη κουζίνα, συνεπώς πρέπει να την φροντίζετε.

Τοποθετήστε 2-3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα στο συρτάρι του απορρυπαντικού. Στη συνέχεια, ρυθμίστε το πλυντήριο σε έναν κανονικό κύκλο, κατά προτίμηση στους 149º F. Περάστε πάνω από τη φλάντζα της πόρτας και τα λαστιχάκια με ένα πανί εμποτισμένο με σαπούνι και νερό. Στα λάστιχα αυτής της συσκευής συσσωρεύονται λίπος, βρωμιές, ακόμη και μούχλα.

Εάν εμφανιστεί μούχλα, ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης με κρύο νερό και σκουπίστε τα ελαστικά με ένα πανί ή σφουγγάρι. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και νερό ή αφαίρεση λίπους της επιλογής σας για να καθαρίσετε το εξωτερικό της συσκευής.

Εάν ανακαλύψετε ότι έχει πολύ βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό DIY φτιαγμένο με λεμόνι, ζεστό νερό και ξύδι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Όχι μόνο θα καθαρίσετε αλλά και θα απολυμάνετε την πόρτα. Το λίπος και τα υπολείμματα συλλέγονται από τις λεπίδες και τους βραχίονες που απλώνουν το νερό. Μπορούν επίσης να καθαριστούν.

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι πρέπει να καθαρίζετε αυτά τα προϊόντα μόνο μία φορά κάθε έξι μήνες. Μπορούν επίσης να ανοίξουν ή όχι, ανάλογα με το μοντέλο. Βγάλτε τα και ανοίξτε τα. Καθαρίστε τα κάτω από τη βρύση με σαπούνι και νερό. Εάν το λίπος φαίνεται να έχει κολλήσει, εφαρμόστε ένα εξαιρετικό αφαίρεση λίπους. Η υγρή αμμωνία είναι η καλύτερη. Εάν οι λεπίδες δεν ανοίγουν, βάλτε τις σε ζεστό, σαπουνόνερο στο νεροχύτη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *