Μαξιμαλισμός Στη Διακόσμηση

Μαξιμαλισμός στη Διακόσμηση – Ακολουθήστε τους Ειδικούς

Η μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση έχει να κάνει με το παιχνίδι με το χρώμα, την υφή και τα αντικείμενα με τρόπους που δημιουργούν οπτικό ενδιαφέρον, εξισορροπούν τους μικρούς χώρους διαβίωσης και εμφυσούν μια αίσθηση ιδιοτροπίας σε όποιο δωμάτιο το βάζετε. Και ενώ ακούγεται σαν κάτι που προορίζεται μόνο για Όσοι ζουν σε σπίτια εκατομμυρίων ευρώ, η έννοια της μαξιμαλιστικής εσωτερικής διακόσμησης μπορεί να εφαρμοστεί στα μικρότερα διαμερίσματα ή ακόμα και σε άνετους κοιτώνες κολεγίων για να τα κάνει να νιώθουν πιο ενδιαφέροντα, ευρύχωρα και διασκεδαστικά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιτύχετε μαξιμαλιστικό εσωτερικό σχεδιασμό με κάθε προϋπολογισμό.

Μαξιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός

1) Μεγιστοποιήστε τις ευκαιρίες διακόσμησης

Δεν υπάρχει καθορισμένος ορισμός για τη μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση, αλλά υπάρχουν μερικές γενικές ιδέες που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα δωμάτιο (ή σπίτι) σε μαξιμαλιστικό στιλ θα περιλαμβάνει πολλά διαφορετικά στυλ και εποχές επίπλων, συχνά αναμειγνύοντας υλικά όπως δέρμα και μάρμαρο ή ξύλο και γυαλί. Το μείγμα είναι ταυτόχρονα μοντέρνο και παλιομοδίτικο, δημιουργώντας μια εκλεκτική και μοναδική αίσθηση.

Εάν το σπίτι σας βρίσκεται στην οικογένειά σας για χρόνια, επωφεληθείτε από αυτήν την ιστορία χρησιμοποιώντας κομμάτια που πέρασαν από τις προηγούμενες γενιές για να σας βοηθήσουν να πείτε την ιστορία του σπιτιού σας. Όπως και να το προσεγγίσετε, ένα μαξιμαλιστικό στυλ εσωτερικού σχεδιασμού μπορεί να σας βοηθήσει να προσθέσετε νέα ζωή στο σπίτι σας χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνετε κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα τάση.

2) Χρησιμοποιήστε τα σωστά χρώματα

Το χρώμα είναι ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία σας όταν πρόκειται να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα. Τα σωστά χρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προκαλέσουν συναισθήματα και διαθέσεις, ενώ άλλα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ένα ουδέτερο περιβάλλον. Μην αισθάνεστε περιορισμένοι από παλέτες. Η ανάμειξη διαφορετικών χρωμάτων μπορεί να δημιουργήσει φρέσκια νέα εμφάνιση που εξακολουθούν να λειτουργούν σε έναν χώρο.

Όταν δημιουργείτε μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χρώματα που αναδεικνύουν το στυλ και την προσωπικότητά σας χωρίς να φαίνεστε πολύ γεμάτοι ή απασχολημένοι. Συνιστάται να διατηρείτε τη χρωματική σας παλέτα φωτεινά κουμπωμένη με μερικά ουδέτερα όπως γκρι, μπεζ, μαύρο και λευκό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι αναμειγνύονται ομαλά ως ένα αντί να φαίνονται σαν να έχετε απλώς ρίξει πολλές αποχρώσεις χρώματος σε έναν τοίχο.

3) Συνδυάστε διαφορετικά στυλ επίπλων

Η μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση περιλαμβάνει συχνά έναν συνδυασμό μοντέρνων και πιο παραδοσιακών επίπλων. Τα μοντέρνα στοιχεία μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε το χώρο χωρίς να θυσιάσετε την άνεση ή το στυλ, ενώ τα άνετα κλασικά είναι ιδανικά για να τακτοποιήσετε τη βραδιά της ταινίας ή την ημέρα του παιχνιδιού.

Ο εκλεκτικός μαξιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός είναι μοναδικός επειδή σας επιτρέπει να συνδυάζετε πολλά διαφορετικά στυλ επίπλων με ευκολία. δεν χρειάζεται να φοβάστε να κάνετε μια δήλωση με ένα κομμάτι. Η ανάμειξη και η αντιστοίχιση κομματιών λειτουργούν καλύτερα αν υπάρχει κάποιο γενικό θέμα που διατρέχει το σπίτι σας, κάτι που ενώνει τα πάντα. Αυτό θα μπορούσε να βασίζεται σε έναν συνδυασμό χρωμάτων, διακοσμητικά αντικείμενα ή ακόμα και απλώς διακοσμητικά στοιχεία που σχετίζονται με τις αγαπημένες σας δραστηριότητες.

Διαβάστε – 6 Κομψές Ιδέες Σχεδίασης Σαλονιού

4) Μεγιστοποιήστε το χώρο με τοίχους

Η διάταξη των επίπλων σας σε σχήμα L μπορεί να σας βοηθήσει να μεγιστοποιήσετε το χώρο σε ένα μικρό δωμάτιο, ενώ παράλληλα σας προσφέρει λειτουργικούς χώρους καθιστικού. Πως? Δημιουργώντας ένα άνοιγμα μεταξύ της πλάτης ενός καναπέ και ενός τοίχου και, στη συνέχεια, τακτοποιώντας μερικές καρέκλες γύρω του, που δημιουργεί έναν χώρο για να κάθονται οι άνθρωποι και να συνομιλούν ή να παρακολουθούν τηλεόραση μαζί. Θα μπορούσατε ακόμη και να προσθέσετε ένα τραπέζι με καρέκλες στο ένα άκρο για να κάνετε αυτό το άκρο του L σας σε περισσότερο χώρο τραπεζαρίας.

Αυτός ο τύπος διάταξης σάς επιτρέπει να μετατρέπετε τον νεκρό χώρο σε λειτουργικές περιοχές χωρίς να προσθέτετε υπερβολική ακαταστασία ή επιπλέον έπιπλα. Επιπλέον, φαίνεται δροσερό. Θυμηθείτε, η μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσετε κάθε εκατοστό του διαθέσιμου χώρου με ένα έπιπλο. Προχωρήστε και αφήστε μερικούς ανοιχτούς χώρους, βοηθούν τα δωμάτια να αισθάνονται μεγαλύτερα από ό,τι είναι. Ακόμα και στη κουζίνα σας υπάρχουν δυνατότητες.

5) Δημιουργήστε ενδιαφέρον με τους καθρέφτες

Όταν πρόκειται για μαξιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση, ένα πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι οι καθρέφτες είναι φίλοι σας. Ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν οι ολόλευκοι εσωτερικοί χώροι, οι καθρέφτες είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσετε ενδιαφέρον σε κάθε δωμάτιο. Πρώτα απ ‘όλα, λειτουργούν ως οπτικές ψευδαισθήσεις, κάνοντας έναν μικρό χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτίζοντας έναν σκοτεινό χώρο. Επίσης, αντανακλούν το φως και κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο πολυτελές. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι είναι επίσης πολύ φθηνότερα από τα έπιπλα ή τα έργα τέχνης, αλλά όχι λιγότερο ενδιαφέροντα! Και τέλος, σε όλους αρέσει μια καλή selfie με καθρέφτη. Πώς λοιπόν ενσωματώνετε αυτά τα συναρπαστικά αντικείμενα στο σπίτι σας;

Λοιπόν, υπάρχουν πολλές επιλογές! Ακολουθούν μερικοί τρόποι: Χρησιμοποιήστε τους σε ομάδες: Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι μπορείτε να έχετε μόνο έναν καθρέφτη τη φορά. Όλος ο τοίχος απέναντι από τον καναπέ του σαλονιού σας θα μπορούσε να είναι γεμάτος καθρέφτες για παράδειγμα. Ή χρησιμοποιήστε μεγάλα σε κάθε πλευρά ενός καναπέ, αντανακλώντας το φως γύρω από μια γωνία, μπορείτε να προσθέσετε λάμψη και στα δύο άκρα ενός μεγάλου καναπέ σε σχήμα L.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *