Μελέτη Barrio Bar-Restaurant Στο Γκάζι

Μελέτη Barrio bar-restaurant στο Γκάζι

Ο σχεδιασμός ενός χώρου εστίασης αποτελεί πάντα μία μεγάλη πρόκληση. Η αισθητική και η αύρα που αποπνέει ένα κατάστημα, το χαρακτηρίζουν, του δίνουν ταυτότητα και το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά. Όσο προσβάσιμο και να είναι ένα κατάστημα εστίασης, όσο ποιοτικά και καινοτόμα να είναι τα προϊόντα του, δεν πρόκειται να μεταφερθεί στη νούμερο ένα επιλογή των πελατών εάν δεν είναι πραγματικά άρτιο και πρωτοποριακό. Ο επιχειρηματίας του καταστήματος εστίασης Barrio στο Γκάζι εμπιστεύτηκε την εταιρία μας προκειμένου να ανανεώσει τον χώρο του και να του δώσει μία εντελώς νέα αισθητική. Γνώριζε από πριν πως ο επαγγελματισμός και η μεθοδική δουλειά που μας χαρακτηρίζει αποτελούν χαρακτηριστικά που λίγες εταιρίες διαθέτουν.

Μπαίνοντας κανείς στον χώρο εντυπωσιάζεται με την ζεστασιά και την θαλπωρή την οποία αποπνέει. Το στοιχείο της πέτρας που τοποθετήθηκε σε στους τοίχους μαζί με το ξύλο στις διάφορες αποχρώσεις που χρησιμοποιήσαμε τόσο στο δάπεδο όσο στο μπαρ, αποτελούν έναν πολύ όμορφο συνδυασμό. Τα γυάλινα τραπέζια που χωρίζουν το χώρο σε δύο τμήματα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα σημεία του χώρου που τραβούν την προσοχή. Μία σιδηροκατασκευή σε στυλ ραφιέρας σε μαύρο χρώμα τοποθετήθηκε στο μπαρ προκειμένου να μπουν τα ποτά και παραπάνω η ίδια κατασκευή κλεισμένη με κοπτικό σχέδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ένας μεγάλος γωνιακός καναπές με φάσα τοποθετήθηκε στην γωνία του καταστήματος μπροστά από τις μεγάλες τζαμαρίες του χώρου που επιτρέπουν στο φως να εισχωρήσει. Συμπληρωματικά, ο φωτισμός του χώρου πραγματοποιείται με προβολάκια που έχουν τοποθετηθεί πάνω σε σιδερένιες ράγες Μία μαύρη αιωρούμενη σκάλα με ξύλινο χερούλι μας οδηγεί στον πάνω όροφο του μαγαζιού ο οποίος επιφυλάσσει περισσότερες εκπλήξεις.

Ο πρώτος όροφος, σε πιο κλασικές γραμμές διακόσμησης δεν ξεφεύγει από τους γήινους τόνους. Για τους τοίχους επιλέχθηκε τεχνοτροπία η οποία διαφέρει στα δύο επίπεδα που χωρίζεται. Φωτιζόμενα κάδρα έχουν περιβάλλει τους τοίχους και προβολάκια έχουν τοποθετηθεί πάνω από τους καναπέδες για να επιτυγχάνεται ο ατμοσφαιρικός φωτισμός. Αυτό βέβαια δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα μοντέρνα φωτιστικά που κρέμονται από την ξύλινη οροφή.

Ο εξωτερικός χώρος του πρώτου ορόφου αποτελεί τον “κρυμμενο θησαυρό” του καταστήματος όπου οι θαμώνες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το κοκτειλ τους τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Η αισθητική του χώρου μοιάζει με αυτή του ισογείου. Πέτρα στις κολώνες, ξύλο στο δάπεδο, ίδιο μοτίβο στο μπαρ. Ο χώρος στεγάστηκε με τζάμι, όμως υπάρχει και η επιλογή του να καθίσει κανείς σε σημείο χωρίς οροφή, καθώς γνωρίζουμε πως αυτό προτιμάται το καλοκαίρι. Τα ψηλά τραπεζοκαθίσματα ήταν τα ιδανικότερα για το χώρο καθώς καθήμενος κανείς σε αυτά μπορεί να απολαύσει τη θέα που προσφέρει το κατάστημα.

Για ακόμη μία φορά, παραδώσαμε στον επαγγελματία έναν ιδιαίτερο και άψογα λειτουργικό χώρο, ο οποίος δεν στερείται στυλ και κυρίως σωστού τεχνικού σχεδιασμού. Σκοπός κάθε επιχείρησης είναι η αύξηση των κερδών και η προσέλκυση νέας πελατείας. Η αλήθεια είναι πως, δυστυχώς,  λίγοι επαγγελματίες καταφέρνουν να εξελίσσονται συνεχώς και τελικά να μπορέσουν να επιβιώσουν. Πέρα από την ποιότητα, η οποία πρέπει να είναι δεδομένη, έννοιες όπως η αισθητική, η αρμονία και η νεωτερικότητα δεν πρέπει να υποβιβάζονται. Όσοι μπορούν να συνδυάσουν και τα δύο, καταφέρνουν να εδραιωθούν και να αυξήσουν την πελατεία τους.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.