Μελέτη φαρμακείου στην Καλλιθέα

Η εταιρία μας, με μακρά πορεία στον σχεδιασμό και στην κατασκευή επαγγελματικών χώρων, έχει επιμεληθεί πολυάριθμους χώρους υγείας συμπεριλαμβανομένων φαρμακείων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο επαγγελματίας στην Καλλιθέα απευθύνθηκε σε εμάς για την μελέτη του φαρμακείου του και εμείς κληθήκαμε να τον καθοδηγήσουμε και να του παρέχουμε τις καλύτερες συμβουλές. Δεν θα μπορούσαμε, βέβαια, να μην λάβουμε υπόψη το προσωπικό του γούστο και το πως οραματιζόταν ο ίδιος το χώρο. Έτσι, καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα φαρμακείο σύγχρονο, λειτουργικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο του επαγγελματία όσο και του αγοραστικού κοινού.

Η χρωματική παλέτα του φαρμακείου κινήθηκε σε μίνιμαλ τόνους με τα κλασικά χρώματα που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε αυτούς τους χώρους (λευκό και πράσινο). Ουσιαστικά ο χώρος έχει καλυφθεί με γυάλινα στοιχισμένα ράφια σε όλη του την περίμετρο. Μετά την τοποθέτηση των προϊόντων πάνω σε αυτά, ο πελάτης θα μπορεί να περιηγηθεί στο χώρο και να επιλέξει αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Στη βιτρίνα, τοποθετήθηκε μία ξύλινη κατασκευή σε σχήμα τετραγωνισμένης πυραμίδας για την τοποθέτηση προϊόντων τα οποία ο επαγγελματίας επιθυμεί να προωθηθούν και να φαίνονται στους περαστικούς.

Ο πάγκος του φαρμακοποιού αποτελεί ένα πολύ ενδιαφέρον τμήμα του χώρου καθώς πρόκειται για κατασκευή από γυαλί και γυψοσανίδα με τους χαρακτηριστικούς σταυρούς με κρυφό φωτισμό από πίσω. Πριν φτάσει κανείς στο ταμείο θα δει μία κολώνα από γυψοσανίδα στην οποία τοποθετήθηκαν επίσης ράφια το ένα πάνω από το άλλο. Στο ίδιο μοτίβο και η γυάλινη ραφιέρα που βρίσκεται στο κέντρο του καταστήματος. Η εκτεταμένη χρήση του γυαλιού δίνει μία αίσθηση “διαφάνειας” στο χώρο και τονίζει στην ουσία τα προϊόντα χωρίς να αποσπά τον πελάτη στην “εξερεύνηση” του.

Ένα άλλο μέρος στο οποίο δόθηκε έμφαση είναι ο φωτισμός του φαρμακείου. Ο βασικός φωτισμός έγινε με γραμμικά φώτα οροφής αλλά και σποτάκια προκειμένου να επιτύχουμε την πιο ικανοποιητική ένταση φωτός. Ο κρυφός φωτισμός πίσω από τα ράφια λειτουργεί βοηθητικά δίνοντας όμως ιδιαίτερα μοντέρνα αίσθηση στο χώρο.

Σκοπός της εταιρίας μας αποτέλεσε η δημιουργία ενός χώρου μοντέρνου, πρωτοποριακού που όμως θα βασίζεται στις παραδοσιακές αρχές κατασκευής φαρμακείων. Με λίγα λόγια, επιχειρήσαμε να δημιουργήσουμε το “σύγχρονο φαρμακείο”, ένα φαρμακείο υψηλής αισθητικής αλλά και λειτουργικότητας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *