Μελέτη οδοντιατρικού ιατρείου Χίλτον

Η μακρόχρονη εμπειρία της εταιρίας μας στην μελέτη και στον σχεδιασμό ιατρικών χώρων μας έχει κατατάξει στην νούμερο ένα προτίμηση των ιατρών που επιθυμούν να κατασκευάσουν ή να ανακαινίσουν τον επαγγελματικό τους χώρο. Μία από τις αρχές τις εταιρίας μας είναι η χρήση όλων των τεχνικών και των σχεδιαστικών τάσεων που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως αλλά και στην ενσωμάτωση διαχρονικών μεθόδων που έχουν καταφέρει να εδραιωθούν και να θεωρηθούν “σταθερές”. Αυτό το πλάνο, εφαρμόσαμε και στην περίπτωση του οδοντιατρικού ιατρείου στο Χίλτον και φυσικά, δεν μας διέψευσε.

Ο χώρος αναμονής έχει ως κύριο στοιχείο του το ξύλο τόσο στο δάπεδο όσο και στον πάγκο της γραμματείας. Το ξύλο είναι ένα υλικό το οποίο μετατρέπει κάθε χώρο σε πιο ζεστό, πιο φιλικό, πιο οικείο. Ο χώρος διαχωρίζεται με γυάλινες πόρτες με αυτοκόλλητο αμμοβολής το οποίο κάνει ανέφικτο το να δει κανείς μέσα από αυτό, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για χώρο που εντός αυτού θα διενεργούνται ιατρικές διαδικασίες. Η οροφή έχει επενδυθεί με γυψοσανίδα σχηματίζοντας έτσι ένα μικρότερο πλαίσιο για την τοποθέτηση σποτ φωτός που αναβαθμίζουν το χώρο και τον κάνουν να φαίνεται πολυτελής.

Το γραφείο του ιατρού σχεδιάστηκε σε μίνιμαλ τόνους χωρίς περιττές λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συμφόρηση. Στόχος ήταν η απόδοση της αίσθησης μίας απλής και λιτής πολυτέλειας που βασίζεται στις γυαλάδες και στις διακριτικές αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα σύνολο αρμονικό για το μάτι του επισκέπτη. Το επιβλητικό ξύλινο γραφείο επενδύθηκε με μία στρώση γυαλιού η οποία δίνει αυτό το γυαλιστερό τελείωμα σε μία κατά τα άλλα- εκ φύσεως- πιο τραχιά επιφάνεια. Τα δύο ράφια που τοποθετήθηκαν στον τοίχο από πίσω είναι ακριβώς στην ίδια απόχρωση για την επίτευξη του ταιριάσματος χωρίς κάτι να ξεφεύγει.

Το εξεταστικό δωμάτιο του ιατρείου δεν ξεφεύγει από την μίνιμαλ αισθητική σε γήινους τόνους που χαρακτηρίζει ολόκληρο το ιατρείο. Η προσθήκη του πράσινου χρώματος στην πόρτα με αυτοκόλλητο αμμοβολής, στην πλάτη του νιπτήρα με γυαλί, στην παράσταση πίσω από την εξεταστική καρέκλα, δίνει μία φρέσκια νότα στο χώρο την οποία την χρειάζεται. Ας μην ξεχνάμε πως το εξεταστικό δωμάτιο είναι ένας χώρος που συνήθως προξενεί μεγάλο άγχος στους ασθενείς. Η ένταξη χρώματος στο χώρο αναζωογονεί και αποσυμφορεί από αρνητική ενέργεια.

Για ακόμη μία φορά καταφέραμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο καλαίσθητο, εύχρηστο και λειτουργικό. Η εταιρία μας, δεσμεύεται πάντα να παραδώσει έναν χώρο που θα ανταποκρίνεται στις διεθνείς προδιαγραφές και θα ενσωματώνει όλα τα στοιχεία που κάνουν έναν χώρο να ξεχωρίζει σε μία εποχή που η αισθητική και η αύρα αποτελούν μεγάλο κομμάτι του μάρκετινγκ μίας επιχείρησης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.