Μελέτη δερματολογικού ιατρείου στη Βασ. Σοφίας

Η εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει αναρίθμητοι ιατροί για τον σχεδιασμό και την κατασκευή των επαγγελματικών τους χώρων είναι για εμάς η κινητήριος δύναμη που χρειαζόμαστε για να παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα με αμείωτο ζήλο. Κάθε έργο για εμάς είναι μία νέα πρόκληση, κάθε φορά θέτουμε τον πήχη ψηλά και επιθυμούμε να παραδώσουμε το έναν χώρο άρτιο αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες του ιατρού, δίνοντας του την καλύτερη καθοδήγηση από τους εμπειρότερους του χώρου.

Μπαίνοντας κανείς στο χώρο της αναμονής, θα εντυπωσιαστεί με την πρωτότυπη αισθητική του. Ο τοίχος που κατασκευάσαμε από γυψοσανίδα και κοπτικά σχέδια με κρυφό φωτισμό και μοτίβο που τραβά τα βλέμματα, αποτελεί και το βασικό στοιχείο του χώρου. Οι τόνοι που επελέγησαν για όλο το χώρο είναι γήινοι με το ξύλο να πρωταγωνιστεί τόσο στο πάτωμα όσο και σε πιο διακριτικές λεπτομέρειες όπως στα έπιπλα και στην γραμμή του πάγκου της γραμματείας.

Ο πάγκος αυτός έχει επενδυθεί με γυψοσανίδα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μοντέρνο σχέδιο που θα τοποθετηθεί κρυφός φωτισμός. Ο βασικός φωτισμός του χώρου έχει γίνει με διάφορες μεθόδους, όπως σποτάκια προκειμένου να είναι επαρκής όπως είναι το σύνηθες για ένα ιατρείο. Το χώρο αγκαλιάζουν πηχάκια τα οποία εκτείνονται από τον τοίχο έναντι του πάγκου έως την οροφή, τα οποία έδωσαν το τέλειο “κοίλο” σημείο για την τοποθέτηση σποτ που δεν εξέχουν και φαίνονται σαν “ένα”.

Αν προχωρήσουμε προς το γραφείο του γιατρού και το εξεταστήριο, θα δούμε τον συνδυασμό του ξύλου με το γυαλί : ένας συνδυασμός δύο τόσο διαφορετικών στοιχείων, από την μία του στιβαρού και σταθερού και από την άλλη του εύθραυστου και διαφανούς. Ο χώρος του γραφείου έχει ουσιαστικά οχυρωθεί με τον συγκεκριμένο “τοίχο” και μία βιβλιοθήκη με κρυφό φωτισμό που ευνοεί την τοποθέτηση συγγραμμάτων αλλά και διακοσμητικών στοιχείων . Τα γραμμικά φώτα οροφής βοηθούν στην πλήρη ορατότητα και την διενέργεια των ιατρικών διαδικασιών αλλά και στην επίτευξη της αναβάθμισης του χώρου.

Αφού παραδώσαμε την μελέτη και όλα ήταν έτοιμα για την κατασκευή του χώρου, ήμασταν πλέον βέβαιοι πως βρισκόμασταν κοντά στην υλοποίηση ακόμη ενός έργου για το οποίο θα ήμασταν περήφανοι. Μετά από ενδελεχείς μετρήσεις, συζητήσεις με τον ιατρό και συνεχείς βελτιώσεις του αρχικού σχεδίου, καταφέραμε να διαμορφώσουμε ένα τελικό αποτέλεσμα που γνωρίζαμε ότι θα αποκομίσει θετικά σχόλια και θα εντυπωσιάσει τους πάντες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.