Ανακαίνιση γυναικολογικού ιατρείου στη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

Η γυναικολόγος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εγκυμοσύνη μιας γυναίκας, στην γονιμότητά της και γενικά στην γυναικολογική της υπόσταση. Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό για την ανάπτυξη μια υγειούς σχέσης μεταξύ γιατρού – ασθενή. Η σχέση εμπιστοσύνης επηρεάζεται από τα συναισθήματα της ασθενούς και αρχίζει να χτίζεται από την στιγμή που η ασθενής επισκέπτεται τη γιατρό. Για το λόγω αυτό η γυναικολόγος Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, πέρα από τη συνεχή της κατάρτιση και ενημέρωση σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις της ειδικότητάς της, προχώρησε σε ανακαίνιση του ιατρείου της σε συνεργασία με την Innovo Constructions.


Το νέο ιατρείο πλέον κατορθώνει να αποπνέει μοναδικότητα και σοβαρότητα επιτυγχάνοντας την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην λειτουργικότητα και στην υψηλή αισθητική ενός χώρου που έχει θέμα την ίδια την γυναίκα. H κατασκευαστική εταιρεία αξιοποίησε κάθε τετραγωνικό εκατοστό που υπήρχε διαθέσιμο, χρησιμοποιώντας ως κύρια υλικά το ξύλο και το κρύσταλλο. Ο χώρος είναι ανάλαφρος, μέσα από τον οποίο αναδεικνύονται έντονα οι διακοσμητικοί όγκοι, οι φόρμες των επίπλων και των επενδύσεων, τα υλικά. Οι απλές – καθαρές γραμμές εμπνέονται από την γεωμετρία και συναντούν την λογική. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα είναι διεξοδικώς μελετημένα ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό. Ο σχεδιασμός του χώρου παραπέμπει στον τρόπο λειτουργίας της γυναικολόγου, όπου το πόρισμα της κάθε εξέτασης στηρίζεται σε στοιχεία και όχι σε εικασίες.


Οι ασθενείς διαβαίνοντας την πόρτα της εισόδου συναντούν ένα σύγχρονο και άνετο χώρο αναμονής. Τα ζεστά γήινα χρώματα της διακόσμησης δημιουργούν μια οικεία και φιλόξενη ατμόσφαιρα βοηθώντας την κάθε γυναίκα να αποβάλλει το άγχος που την καταβάλει και να κάνει θετικές σκέψεις. Ο ανάγλυφος διακοσμητικός τοίχος πίσω από τους καναπέδες λειτουργεί ως πόλος έλξης του βλέμματος ώστε να τραβάει το ενδιαφέρον κάνοντας τον χρόνο αναμονής να κυλάει πιο γρήγορα. Για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει η ρεσεψιόν η οποίο εναρμονίζει διακριτικά την παρουσία της στον χώρο.


Η σχέση εμπιστοσύνης συνεχίζει να χτίζεται με την είσοδο της γυναίκας στο γραφείο – εξεταστήριο. Η επιβλητική μορφή του γραφείου – επίπλου δίνει κύρος στη γιατρό και χαρίζει αξιοπιστία στις υπηρεσίες της. Στο εξεταστήριο ο εκσυγχρονισμένος και υψηλής ακρίβειας εξοπλισμός προδιαθέτει θετικά την ασθενή για την ποιότητα των υπηρεσιών που της προσφέρονται. Όμως εκτός από την σωματική εξέταση η γυναικολόγος επιθυμεί την ηρεμία και την άνεση την γυναίκας που βρίσκεται απέναντί της. Η εργονομία του χώρου προστατεύει την ιδιωτικότητα και σέβεται την προσωπικές ανάγκες της κάθε ασθενούς. Παράλληλα επιθυμώντας μια πιο ανάλαφρη ατμόσφαιρα η διακόσμηση του χώρου έγινε με μωβ και λευκές αποχρώσεις. Για την γιατρό είναι πολύ σημαντικό οι ασθενείς να νιώθουν όμορφα, απωθώντας τα οποία αισθήματα ντροπής και άγχους μπορεί να υπάρχουν. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη επικοινωνία μεταξύ γιατρού – ασθενή για μια πιο αποτελεσματική εξέταση.


Η διαμόρφωση της αισθητικής αντίληψης σε όλους του χώρους του ιατρείου καθορίζεται από τον φωτισμό. Ο τεχνητός φωτισμός αναδεικνύει την μορφές, τα σχήματα, την διακόσμηση, δημιουργεί την ατμόσφαιρα, συμβάλει στη οπτική άνεση του ατόμου αλλά και της γιατρού κατά την διάρκεια της εξέτασης. Η φωτεινότητα, οι αντιθέσεις και οι σκιάσεις μεταμορφώνουν την εικόνα των χώρων δίνοντάς τους ζωντάνια και μοναδικό χαρακτήρα. Το κάθε είδος φωτισμούς εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό, αλλά η συνεργεία όλων μαζί δίνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χαλάρωσης, ξεκούρασης, αγαλλίασης.


Κάθε γυναίκα είναι μοναδική, για αυτό και ο χώρος που την περιβάλει αλλά και η αντιμετώπιση της γιατρού είναι μοναδικός. H Innovo Construstions έθεσε, με τις μοναδικές της συνθέσεις και τα υψηλών προδιαγραφών υλικά και κατασκευές, τις βάσεις ώστε η γυναικολόγος, με τις γνώσεις και το πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο της, να διαθέτει όλα τα εφόδια για να βρίσκεται πάντα δίπλα στις αυξημένες ανάγκες της γυναίκας προσφέροντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με μοναδικό στόχο την υγεία και την ευημερία της.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *