Μελέτη Οφθαλμιατρείου Κηφισιά

Μελέτη οφθαλμιατρείου Κηφισιά

Η μελέτη επαγγελματικών χώρων αποτελεί τον τομέα ο οποίος μας ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες εταιρίες αλλά και κάνει τους πελάτες μας να μας εμπιστεύονται για την κατασκευή αλλά και την αναδιαμόρφωση των χώρων τους. Ο λόγος είναι απλός : προσπαθούμε να πετύχουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας ως άξονα τον κλασικό και διαχρονικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με τις τελευταίες τάσεις της μόδας στην κατασκευή κατοικιών.

Αυτός ήταν ο βασικός μας στόχος και στην μελέτη του οφθαλμιατρείου στην Κηφισιά. Όταν ο επαγγελματίας απευθύνθηκε σε εμάς για να τον συμβουλεύσουμε και να σχεδιάσουμε το ιατρείο του, προσπαθήσαμε να δώσουμε τις πιο εύστοχες συμβουλές με την καθοδήγηση των ειδικών, πάντα με βάση τις επιθυμίες του ιατρού. Μπαίνοντας κανείς στο ιατρείο, βλέπει τον χώρο αναμονής όπου προβλέπεται να υποδεχθεί τους ασθενείς. Θέλαμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο ζεστό και προσιτό προς τον ασθενή του ιατρείου, έναν χώρο που θα του εξάλειφε το άγχος μίας επικείμενης εξέτασης και θα τον έκανε να νιώσει άνετα.

Προκειμένου να το πετύχουμε αυτό, χρησιμοποιήσαμε διάφορες αποχρώσεις του ξύλου, ξεκινώντας από έναν ανοιχτό τόνο για το πάτωμα και τους καναπέδες και περνώντας σε έναν σκουρότερο για τον πάγκο της γραμματείας. Επιλέξαμε το συγκεκριμένο ξύλο τόσο για τον πάγκο, όσο και για διάφορες λεπτομέρειες του χώρου όπως τα ανάγλυφα δέντρα που τοποθετήθηκαν στον τοίχο και το τραπεζάκι της αναμονής. Την απόλυτη αρμονία που επετεύχθη με αυτές τις επιλογές ήρθαν να “διασπάσουν” οι πορτοκαλί καρέκλες που βρίσκονται στην είσοδο και δίπλα στον πάγκο. Αυτή η εύθυμη πινελιά, αποτελεί μία πρωτότυπη πινελιά και σίγουρα δίνει μία παιχνιδιάρικη αίσθηση στο χώρο.

Ο πάγκος της αναμονής διαθέτει και μία λεπτομέρεια πιο ανοιχτού ξύλου στη μέση, παρόμοιου χρώματος με το πάτωμα, που τοποθετήθηκε κρυφός φωτισμός. Παρόμοιο είδος φωτισμού χρησιμοποιήθηκε για τη φωταγώγηση ολόκληρου του ιατρείου με την τοποθέτηση σποτ φωτός στην εσοχή του τοίχου. Η εσοχή αυτή ενοποιείται μέσω γυψοσανίδων με τον χώρο πάνω από τον πάγκο όπου τοποθετήθηκε γραμμικός εντοιχισμένος φωτισμός. Για ένα πιο όμορφο με μοντέρνο αποτέλεσμα, πάνω από το χώρο του σαλονιού κρεμάσαμε δύο σύγχρονα καμπυλωτά φωτιστικά με χρώμα στο εσωτερικό τους. Στον τοίχο που ακουμπούν οι καναπέδες, τοποθετήθηκαν κάδρα στη σειρά με θέματα φύσης και σποτάκια φωτός από πάνω τους για μεγαλύτερη έμφαση.

Ο επαγγελματίας που μας επέλεξε παρέλαβε την μελέτη ενός σύγχρονου χώρου, μοντέρνας αισθητικής που ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους και απευθύνεται κατευθείαν στον ασθενή. Ο χώρος, πέρα από άψογα λειτουργικός, διαθέτει μία όμορφη αύρα εντός της οποίας ο επισκέπτης χαλαρώνει και ξεχνά κάθε άγχος που μπορεί να έχει, περιμένοντας να εξεταστεί από τον ιατρό. Στην νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας ακόμα και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, οι επαγγελματίες που ξεχωρίζουν είναι αυτοί που διαθέτουν την θέληση να κινηθούν με όσα επιβάλλει η εποχή και δεν παραβλέπουν βασικές έννοιες όπως η καλαισθησία και η άνεση!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.