Σύγχρονος Μινιμαλισμός

Ο Σύγχρονος Μινιμαλισμός συναντά το Boho Chic – Πως να το συνδυάσετε

Ενώ η μινιμαλιστική επέκταση στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 έγινε δημοφιλής σε πολλές ομάδες καλλιτεχνών που ξεκόλλησαν από τον αφηρημένο εξπρεσιονισμό, αυτός ο διαχωρισμός ήταν ενδεικτικός της αφαίρεσης περιττών αντικειμένων από τη ζωή ενός ανθρώπου. Και παρόλο που το μινιμαλιστικό κίνημα μπορεί να φαίνεται να έρχεται σε σύγκρουση με τα Μποεμ σπίτια, οι δύο προσφέρουν στην πραγματικότητα σε έναν σχεδιαστή εσωτερικών χώρων μια τολμηρή μέθοδο δημιουργίας μιας υπέροχης αντίθεσης.

Ο μινιμαλισμός που βρίσκουμε στη σημερινή μας εποχή δεν μοιάζει καθόλου με αυτόν που διαδόθηκε πριν από 50 χρόνια. Στην πραγματικότητα, αν κάποιος ισχυρίζεται ότι είναι μινιμαλιστής σήμερα, πραγματικά δεν ξέρετε τι ακριβώς σημαίνει μέχρι να το ψάξετε εις βάθος.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι δυνατή η ανάμειξη στυλ και μια συγκριτική διάσταση τόσο Boho-chic όσο και μινιμαλιστικών χαρακτηριστικών είναι στην πραγματικότητα αρκετά δημοφιλής το 2022. Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τον χώρο σας με λίγη υπερβολή, αφαιρώντας παράλληλα την ανεπιθύμητη ακαταστασία από τον χώρο σας, είναι εύκολο να συνδυάσετε τα στοιχεία του Boho-chic και του μινιμαλισμού.

Ο μοντέρνος μινιμαλισμός συναντά το Boho-Chic: Πώς να ενώσετε το χώρο σας με στυλ

Δημιουργία Χώρου

Ένα κοινό πράγμα για όλες τις μινιμαλιστικές κατοικίες είναι ότι έχετε άφθονο ελεύθερο χώρο. Και για όσους έχουν κλίσεις Βοημίας, αυτό δημιουργεί έναν υπέροχα άδειο καμβά για εργασία. Μια μινιμαλιστική προσέγγιση στο σχεδιασμό ενός χώρου θα ενσωματώνει την ελεύθερη κίνηση που παρέχει ένας κενός χώρος.

Όταν προσπαθείτε να επιτύχετε μια Boho-chic αίσθηση, η παροχή σε αυτόν τον χώρο με λίγη υφή και χρώμα είναι το κλειδί. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να επιτύχετε μια Boho-chic αίσθηση διατηρώντας παράλληλα μια μινιμαλιστική γοητεία με τον φωτισμό και τη στρατηγική τοποθέτηση επίπλων.

Για παράδειγμα, αντί για εκκεντρικές, φουσκωμένες κουρτίνες που εμποδίζουν το φυσικό φως, έχοντας μόνο ένα περίτεχνο κουρτινόξυλο με ανοιχτόχρωμο ή χωρίς κουρτίνες εξ ολοκλήρου σχέδιο, μπορούν να προσφέρουν χώρο για να εισέλθει φυσικό φως, διατηρώντας παράλληλα ένα Boho-chic στυλ και μινιμαλιστικό σχέδιο.

Επιπλέον, το να έχεις μόνο μερικά έπιπλα είναι επίσης βασικό στοιχείο του μινιμαλισμού. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάσετε την άνεση. Βασικά, εάν πρόκειται να έχετε μόνο έναν καναπέ, αποκτήστε έναν μεγάλο άνετο καναπέ με κομψές άκρες που σας προσφέρει το καλύτερο και από τα δύο στυλ. Σε μια ανακαίνιση σαλονιού η μινιμαλιστική προσέγγιση έχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.

Σχεδίαση με έργα τέχνης

Τα έργα τέχνης είναι βασικό στοιχείο στο Boho-chic design. Και ενώ μπορεί να θέλετε να αναδείξετε τον εσωτερικό σας Bohemian να παίξει κρεμώντας εκκεντρικά και πολύχρωμα έργα τέχνης σε όλους τους τοίχους σας, αυτό δεν θα συμπληρώσει επαρκώς μια μινιμαλιστική προσέγγιση. Το κλειδί για να ενσωματώσετε έργα τέχνης στο χώρο σας είναι να τα έχετε αραιά τοποθετημένα. Και όσο περισσότερο μπορείτε να δώσετε λίγη υφή στους τοίχους σας, τόσο το καλύτερο.

Λίγα μόνο κομμάτια τέχνης με υφή δίνουν μια Boho-chic ποιότητα, ενώ παράλληλα προσφέρουν γοητεία στη μινιμαλιστική φιλοσοφία. Μερικές ιδέες που πρέπει να ληφθούν υπόψη είναι οι εξής:

  • Μεγάλο ανάγλυφο
  • Γλυπτά
  • Περίτεχνες σιδεριές
  • Ασπρόμαυρη τέχνη γραμμών
  • Κλωστοϋφαντουργία
  • Αποξηραμένα φυτά
  • Τέχνη καλωδίων

Όταν ξεκινάτε να αναζητάτε έργα τέχνης για να τα ενσωματώσετε στο σπίτι σας, θεωρήστε ότι η πιο εύκολη και απλή διακόσμηση του σπιτιού είναι η πιο κατάλληλη για μια μινιμαλιστική προσέγγιση. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε χρώμα όπου χρειάζεται. Επειδή αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική μέθοδος για να προσθέσετε ζεστασιά σε έναν χώρο.

Επιλογή Χρωμάτων

Το χρώμα παίζει τεράστιο ρόλο στο Boho-chic design, αλλά δεν μιλάει ακριβώς με μια μινιμαλιστική γλώσσα. Ανεξάρτητα, μπορείτε να συμπληρώσετε όμορφα και τα δύο στυλ χρησιμοποιώντας χρώματα κοινά και στα δύο σχέδια. Ο μινιμαλισμός χρησιμοποιεί συχνά απαλά, σιωπηλά χρώματα που μπορεί να φαίνονται σχεδόν πουριτανικά ή αλλιώς άψυχα σε κάποιους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά τα χρώματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Για παράδειγμα, ενώ ένα Boho-chic σχέδιο μπορεί να βασίζεται σε πολυεπίπεδο χρώμα που ενσωματώνει τόσο γήινους τόνους όσο και δυνατές πιτσιλιές, μπορείτε ακόμα να επικαλύψετε αυτά τα χρώματα σε μια ουδέτερη βάση. Και ενώ τα ουδέτερα χρώματα όπως το γκρι, το λευκό, το σχιστόλιθο, το gunmetal και τα παρόμοια προσφέρουν όλα ουδέτερες βάσεις, μπορείτε να τα τονίσετε με πιο δυνατά χρώματα αν θέλετε.

Μια προσωπική πινελιά

Με οποιοδήποτε χώρο, θέλετε να τον κάνετε δικό σας. Και ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα και την προσωπικότητά σας γενικότερα, θα έχετε πολλές επιλογές να εξετάσετε. Ίσως είστε λάτρης της φύσης. Αν συμβαίνει αυτό, αντί να επιλέξετε χρώμα με τη μορφή έργων τέχνης και παρόμοια, η χρήση φυσικών φυτών, βοτάνων σε γλάστρες και άλλων φυσικών χαρακτηριστικών θα ήταν μια εξαιρετική πινελιά για να φέρετε λίγη φύση στο χώρο σας.

Ακόμα κι αν είστε φανατικός του γυμναστηρίου, το να έχετε έναν ειδικό χώρο για άσκηση, μπορεί να είναι σημεία έμφασης που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη. Στο τέλος της ημέρας, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσαρμόσετε τόσο έναν Boho-chic όσο και έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής μέσω του σχεδιασμού. Και αν το κρατήσετε απλό, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να επιτύχετε συνεκτικά αποτελέσματα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *