Μινιμαλιστική Κουζίνα

7 συμβουλές για μια μινιμαλιστική κουζίνα

Μινιμαλισμός στην κουζίνα; Σίγουρα μπορείς! Όσον αφορά την επίπλωση του σπιτιού, ο μινιμαλισμός μπαίνει πάντα στο παιχνίδι. Εστιασμένος στη βελτίωση του τρόπου ζωής μέσω της απλότητας, ο μινιμαλισμός δεν είναι απλώς μια φιλοσοφία ζωής, αλλά είναι πολύ δημοφιλής στον τομέα των επίπλων. Ο μινιμαλισμός μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα: Για την επίπλωση σπιτιού ή καταστήματος ή ειδικότερα κουζίνας όπως φαίνεται στο παρόν άρθρο. Η Μινιμαλιστική Κουζίνα πλέον έχει άποψη.

Ακόμη και ο μινιμαλισμός μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε ιστότοπους όπου είναι σημαντικό να κάνετε μια σελίδα λιτή και πρακτική. Πάρτε για παράδειγμα την κουζίνα! Λόγω της λειτουργικής της φύσης και της τάσης για ακαταστασία, θα μπορούσε να γίνει ένα κερδοφόρο μέρος αν ασπαζόταν τον μινιμαλισμό. Εφαρμόζοντας κάποιες από τις στρατηγικές, η κουζίνα δεν θα είναι μόνο οπτικά ελκυστική, αλλά και πιο εύκολη στη χρήση.

Ακαταστασία σε Μινιμαλιστική Κουζίνα ; Ξεκινήστε δουλειά

Μια απλή κουζίνα πρέπει να απαλλαγεί από την ακαταστασία. Αρχικά, ρίξτε μια ματιά στις μικροσυσκευές, τις φρουτιέρες και άλλες κανάτες με μοναδική διακοσμητική λειτουργία. Δεν τα χρησιμοποιείτε; Κρατήστε τα μακριά. Εξάλλου, το κλειδί για τα μινιμαλιστικά έπιπλα είναι να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χώρο, χρησιμοποιώντας ίσως αυτό που συνήθως βρίσκεται πίσω από την πόρτα. Εάν ο αποθηκευτικός σας χώρος είναι ελάχιστος, σκεφτείτε να πετάξετε κάποια είδη κουζίνας που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά. Ας δούμε κάποια από αυτά:

  • Παλιά Μαχαίρια
  • Καφετιέρα εσπρέσο
  • Επιπλέον φλιτζάνια

Ξανασκεφτείτε το συνδυασμό χρωμάτων

Μια μινιμαλιστική κουζίνα χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρωματικό σχέδιο. Τα συμπαγή χρώματα, κατά προτίμηση σε ουδέτερους τόνους, είναι το κλειδί. Με τη χρήση τους, το δωμάτιο θα κάνει την απλότητα στο προσκήνιο. Επιπλέον, η χρήση χρωμάτων που ανήκουν στην ίδια οικογένεια και με ελάχιστη αντίθεση θα κάνει την περιοχή να φαίνεται πιο ευρύχωρη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

Αλλάξτε τις βρύσες

Η απλότητα είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του μινιμαλιστικού εσωτερικού. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το στυλ στην κουζίνα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε με τον νεροχύτη αντικαθιστώντας τις βρύσες. Μια επιλογή χρωμίου είναι αναμφίβολα η καλύτερη όσον αφορά την κομψότητα και τη μοντέρνα πινελιά.

Ξεφορτωθείτε αμέσως τα πόμολα

Για να δώσετε μια πινελιά απλότητας στην κουζίνα, θα μπορούσατε να αντικαταστήσετε τις τρέχουσες πόρτες ντουλαπιών με απλές χωρίς πόμολα. Εάν οι λείες πόρτες δεν είναι ευπρόσδεκτες, προτιμήστε ένα απλό μπαρ αντί για τα παραδοσιακά πόμολα. Ωστόσο, εάν η αντικατάσταση των ντουλαπιών είναι για την ώρα οικονομικά αδύνατη, απλώς αλλάξτε τα πόμολα με κάτι πιο απλό και μοντέρνο.

Τοποθετείτε πάντα τα στοιχεία στη σωστή θέση

Σε μια πιο καθαρή κουζίνα, κάθε στοιχείο πρέπει να τοποθετηθεί στη σωστή θέση. Καταργήστε ό,τι δεν ανήκει στην κουζίνα. Συχνά συμβαίνει ότι σε αυτό το περιβάλλον συλλέγονται όλα τα είδη σκουπιδιών που είναι τυπικά για άλλα δωμάτια. Αντικείμενα όπως ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις θα μπορούσαν να τοποθετηθούν καλύτερα. Σε μια τακτοποιημένη κουζίνα, τα μαχαιροπίρουνα και οι γλάστρες πρέπει να τοποθετούνται στα κατάλληλα συρτάρια. Τα πιάτα, τα δοχεία και οι μικροσυσκευές πρέπει να φυλάσσονται στα ντουλάπια, ενώ τα μεγαλύτερα και λιγότερο χρησιμοποιημένα στα ντουλάπια ή στα ράφια. Σε μια ανακαίνιση κουζίνας είναι η ευκαιρία σας για ξεσκαρτάρισμα.

Οι καθημερινές συσκευές πρέπει να είναι κρυμμένες

Ο πάγκος της κουζίνας συχνά καταλαμβάνεται από αντικείμενα όπως τοστιέρες, σχάρες μπαχαρικών, καφετιέριες κ.λπ. Αν και είναι βολικό να τα κρατάτε εκεί, στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δημιουργούν χάος, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται περιστασιακά. Επομένως, αποφύγετε να καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον πάγκο εργασίας σας, ίσως αποθηκεύοντάς τα σε ένα ντουλάπι ή στο ράφι. Όσο πιο ξεκάθαρο είναι το σχέδιο, τόσο πιο απλό θα φαίνεται. Διαβάστε περισσότερα για μοναδικές ιδέες ανακαίνισης κουζίνας.

Εξαλείψτε τα επιπλέον στοιχεία

Είναι η κουζίνα γεμάτη με επιπλέον αντικείμενα; Κάντε μια επιλογή από αυτά που είναι πραγματικά χρήσιμα και εξαλείψτε αυτά που δεν είναι. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούν επιπλέον μαχαίρια στον πάγκο της κουζίνας τους που δεν χρησιμοποιούν σχεδόν ποτέ. Γιατί να συνεχίσετε να τα κρατάτε άσκοπα αντί να τα αποθηκεύετε αλλού; Τα μόνα μαχαίρια που πρέπει πραγματικά να έχετε για το μαγείρεμα είναι ένα υψηλής ποιότητας μαχαίρι σεφ, μαχαίρι καθαρισμού και μαχαίρι ψωμιού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *