Μελέτη γυναικολογικού ιατρείου στον Άγιο Στέφανο

Η μελέτη ενός γυναικολογικού ιατρείου είναι πάντοτε για εμάς ένα μεγάλο στοίχημα καθώς κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε μία μερίδα του πληθυσμού η οποία διαθέτει αυξημένη αίσθηση του γούστου και της καλής αισθητικής: τις γυναίκες! Ο επαγγελματίας επέλεξε την εταιρία μας προκειμένου να παραλάβει μία μελέτη ενός σύγχρονου χώρου, με κλασικά και διαχρονικά στοιχεία διακόσμησης που θα είναι αισθητικά αλλά και λειτουργικά άρτιος.

Μπαίνοντας κανείς στο χώρο θα δει στα αριστερά του το γραφείο της γραμματείας το οποίο διαμορφώθηκε με τρόπο ώστε να φαίνεται σαν συνέχεια του τοίχου, σαν ένας μικρός θάλαμος, από όπου η γραμματέας θα μπορέσει να εξυπηρετήσει κάθε ασθενή και να τον προωθήσει στον χώρο αναμονής. Προχωρώντας προς τα μέσα, ο ασθενής θα δει ένα πολύ όμορφο σαλόνι αναμονής στο οποίο χρησιμοποιήσαμε την αντίθεση δύο γήινων αποχρώσεων : από την μία με τους ανοιχτόχρωμους καναπέδες με τα όμορφα πρωτότυπα χρυσά στηρίγματα που ταιριάζουν απόλυτα με το μοτίβο ξύλου με χρυσές λεπτομέρειες που έχει χρησιμοποιηθεί στο τραπεζάκι και από την άλλη τον σκουρόχρωμο τοίχο. Η βιβλιοθήκη που έχει διαμορφωθεί από γυψοσανίδα εξυπηρετεί τόσο στον διαχωρισμό των χώρων και την δημιουργία διαδρόμου όσο και στην διαμόρφωση ενός χώρου όπου μπορούν να τοποθετηθούν διαφημιστικά και δείγματα. Στον απέναντι τοίχο έχουν τοποθετηθεί στοιχισμένα κάδρα τα οποία φωτίζονται από εντοιχισμένα σποτάκια τα οποία εκτείνονται και σε όλη την κατασκευή από ξύλο που αγκαλιάζει τον τοίχο μέχρι την οροφή.

Στην συνέχεια του διαδρόμου που διαμορφώθηκε με την κατασκευή της ιδιαίτερης βιβλιοθήκης, βρίσκεται το εξεταστικό δωμάτιο το οποίο ακολουθεί επίσης τον γνώμονα της υψηλής αισθητικής. Η πέτρα στον τοίχο, δίνει μία αίσθηση ζεστασιάς αλλά και παράδοσης που συνάδει απόλυτα με τον βασικό σκοπό ενός γυναικολογικού ιατρείου: το να εμπνεύσει στις γυναίκες την εμπιστοσύνη αλλά και την ηρεμία που χρειάζονται για την τέλεση της εκάστοτε εξέτασης. Στα παράθυρα τοποθετήθηκαν στόρια τα οποία καταλήγουν σε μία εσοχή με κρυφό φωτισμό. Δίπλα στην εξεταστική καρέκλα έχουν τοποθετηθεί ξύλινα ντουλάπια, καθρέπτης αλλά και ράφια προκειμένου να εντείνουν την αίσθηση του παραδοσιακού σχεδιασμού- αφού συνδυάζονται με την πέτρα άψογα. Στην οροφή του εξεταστηρίου έχουν  διαμορφωθεί μεγάλες εσοχές από όπου ο χώρος φωτίζεται με κρυφό φωτισμό αλλά και μικρότερα φώτα συνδυασμένα με μοντέρνο τρόπο.

Αφού χρησιμοποιήσαμε τις πιο σύγχρονες τεχνικές σχεδιασμού και διακόσμησης, πάντα με βάση την λειτουργικότητα και με γνώμονα τις επιθυμίες του ιατρού, καταφέραμε να διαμορφώσουμε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο που εμπεριέχει και συνδέει όμορφα τα γήινα στοιχεία. Το αποτέλεσμα εξέπληξε και τους πιο αυστηρούς κριτές δικαιώνοντας όσους υποστηρίζουν την πεποίθηση πως, ακόμα και στους υγειονομικούς χώρους, η αισθητική και το στυλ παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο, και η απουσία τους έχει ένα εξίσου σημαντικό αντίκτυπο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.