Ανοιχτή Κουζίνα

Ανοιχτή Κουζίνα – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η ανοιχτή ανακαίνιση κουζίνας κερδίζει δημοτικότητα μεταξύ των ιδιοκτητών σπιτιού μέρα με τη μέρα. Πριν ρωτήσετε γιατί, ας εξηγήσουμε. Οι ανοιχτές κουζίνες είναι ιδανικές για τόσες πολλές κοινωνικές δραστηριότητες. Για αρχή, αφαιρούν οποιοδήποτε εμπόδιο ή τοίχο μεταξύ του καθιστικού και της κουζίνας, έτσι ακόμα και ένας στενός χώρος φαίνεται μεγαλύτερος. Με τη σειρά του, ενισχύει επίσης τη ροή της κυκλοφορίας και κανείς δεν χρειάζεται να πέσει σε ένα άλλο για να φτάσει στο διπλανό δωμάτιο. Συναρπαστικό, σωστά; Σας βοηθά επίσης να προσθέσετε τεράστια λειτουργικότητα σε ολόκληρη τη ροή εργασίας σας. Η ανοιχτή κουζίνα ειδικά στα νέα σπίτια είναι πλέον ένα συνηθισμένο στοιχείο,

Φανταστείτε αν μπορείτε να προετοιμαστείτε ενώ τα παιδιά σας παίζουν ή κάνουν την εργασία τους. Μπορείτε ακόμη και να συνομιλήσετε με τους καλεσμένους σας ενώ ετοιμάζετε το φαγητό, χωρίς να νιώθετε απομόνωση από όλους στο σαλόνι. Όσο συναρπαστικό κι αν ακούγεται, υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην ανοιχτ΄ή κουζίνα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αλλάξετε τη διάταξη της.

Πλεονεκτήματα που προσφέρει η ανοιχτή κουζίνα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μιας ανοιχτής ιδέας ανακαίνισης κουζίνας είναι ότι δεν αισθάνεστε ότι σας περισσεύουν από το υπόλοιπο σπίτι. Είτε κάνετε ένα πάρτι είτε μια ήσυχη οικογενειακή βραδιά, θα μπορείτε να συμμετέχετε στις συζητήσεις ενώ κάνετε τις δουλειές σας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αφθονία του φυσικού φωτός. Η έλλειψη μπλοκαρίσματος τοίχου στην κουζίνα διασφαλίζει ότι έχετε αρκετό φυσικό φως. Ομοίως, με πολλά παράθυρα και χωρίς τοίχους να το εμποδίζουν, ο αερισμός είναι ομαλή από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Μια ανοιχτή κουζίνα είναι επίσης λειτουργική και πρακτική. Μπορείτε να ολοκληρώσετε όλη τη δουλειά σας και να παρακολουθείτε τα μικρά σας ταυτόχρονα.

Ανοιχτή Κουζίνα Μειονεκτήματα

Μαζί με τα πλεονεκτήματα, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σε μια ανοιχτή κουζίνα. Ας μιλήσουμε για το χώρο του ντουλαπιού. Αυτό μπορεί να είναι εφιάλτης αν έχετε ήδη μια μικρή κουζίνα και δυσκολεύεστε με την αποθήκευση. Η αφαίρεση ενός τοίχου σημαίνει απελευθέρωση πολύτιμου χώρου. Όχι μόνο όσον αφορά την αποθήκευση, αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φιλοξενήσετε ένα μεγάλο ντουλάπι, συσκευές, νεροχύτη κ.λπ. Διαβάστε αναλυτικά τον οδηγό μας με μοναδικές ιδέες ανακαίνισης κουζίνας.

Στην πραγματικότητα, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τον τοίχο που θέλετε να αφαιρέσετε. Εάν πρόκειται για φέροντα τοίχο, η αφαίρεση μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη στέγη, την οροφή και τη γύρω περιοχή. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι εάν το κάνετε αυτό θα αυξήσετε το κόστος ανακαίνισης της κουζίνας σας, καθώς θα χρειαστεί να βρείτε έναν εργολάβο αναδιαμόρφωσης κουζίνας κοντά σας για να κατεβάσετε τον τοίχο.

Οι χώροι διαβίωσης με ανοιχτή κουζίνα και καθιστικό είναι πιο διαδεδομένοι από ποτέ. Είναι ένας τέλειος τρόπος για να κρατήσετε την οικογένεια συνδεδεμένη ενώ γεμίζετε το σπίτι με το τόσο απαραίτητο φυσικό φως. Ωστόσο, τέτοια είδη χώρων είναι δύσκολο να διακοσμηθούν, ειδικά όταν εργάζεστε με περιορισμένο χώρο.

Επενδύστε σε έναν καλό απορροφητήρα

Αν και παραβλέπεται στα περισσότερα σπίτια, ένας καλός απορροφητήρας είναι μια σημαντική συσκευή που πρέπει να έχετε στη κουζίνα σας. Θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε όλη τη θερμότητα, τον καπνό και τις μυρωδιές που προκαλούνται από το μαγείρεμα, αφήνοντας το χώρο σας να μυρίζει φρέσκο. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να έχετε το σαλόνι να μυρίζει σαν κρεμμύδι όλη την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε χαλιά για να δημιουργήσετε ζώνες

Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε λάθος με την προσθήκη ενός χαλιού στο χώρο σας. Είναι ο τέλειος τρόπος για να ορίσετε διάφορες ζώνες περιοχής, ειδικά όταν δεν υπάρχουν άλλα ορατά τμήματα μεταξύ των δωματίων. Τοποθετήστε ένα χαλί στην τραπεζαρία και ένα άλλο στο σαλόνι. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα και υφές χαλιών για τα δύο σημεία, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι και τα δύο συμπληρώνουν την εσωτερική διακόσμηση.

Χρησιμοποιήστε χρώματα για να ορίσετε διαφορετικές ζώνες

Για να κάνετε την κουζίνα και το σαλόνι να αισθάνονται σαν διαφορετικοί χώροι, χρησιμοποιήστε χρώματα. Βάψτε με διαφορετικά χρώματα για να επιτρέψετε σε κάθε χώρο να ξεχωρίζει. Μπορείτε να τολμήσετε όσο θέλετε ή απλά να παίξετε ήρεμα. Το καλύτερο πράγμα για τη βαφή είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε έντονες αντιθέσεις σε ορισμένες περιοχές για αυτή την ευχάριστη αναδυόμενη αίσθηση.

Χρησιμοποιήστε φωτισμό για να επισημάνετε διαφορετικές περιοχές

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε το μικρό σπίτι σας με ανοιχτή ιδέα την κουζίνα και το σαλόνι να φαίνονται και να αισθάνονται μεγαλύτερα είναι ανοίγοντάς το στον φωτισμό. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός του σωστού φωτισμού για χρήση σε τέτοιους ανοιχτούς χώρους είναι ένα κρίσιμο μέρος για να δημιουργήσετε ένα όμορφα σχεδιασμένο και γεμάτο φως σπίτι. Για παράδειγμα, για ψηλές οροφές και μεγάλα παράθυρα για καλύτερο συνολικό φωτισμό.

Επίσης, επειδή είναι εύκολο να υπερφωτίσετε μικρούς ανοιχτούς χώρους, χρησιμοποιήστε φωτισμό στρώσης. Ένας καλός συνδυασμός φωτισμού περιβάλλοντος, προφοράς και φωτισμού εργασίας θα είναι ιδανικός. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός καλύπτει τις γενικές ανάγκες φωτισμού του χώρου σας, ο εργασιακός φωτισμός εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία όπως ο χώρος μαγειρέματος, οι πάγκοι κ.λπ., ενώ ο φωτισμός έμφασης δίνει στο χώρο μια ζεστή γοητεία.

Συμπερασματικά

Ενώ οι κουζίνες ανοιχτής ιδέας έχουν τα πλεονεκτήματά τους, οι κλειστές κουζίνες έχουν επίσης μια απόλυτη αίσθηση ηρεμίας. Είναι το δωμάτιό σας όπου μπορείτε να μαγειρέψετε και να καθαρίσετε ή να πιείτε ένα ποτήρι κρασί με την ησυχία σας. Αυτό προφανώς δεν συμβαίνει σε μια ανοιχτή κουζίνα. Εδώ, όλα συμβαίνουν σε ένα μεγάλο δωμάτιο που χωρίζεται από έπιπλα. Έτσι, σίγουρα δεν είναι μια επιλογή για όλους. Η απόφαση τελικά εξαρτάται από εσάς και τις προτιμήσεις σας. Σας προτείνουμε να μην ακολουθείτε τις τάσεις και να κάνετε ό,τι αισθάνεστε πιο άνετα. Σε τελική ανάλυση, μια ανακαίνιση κουζίνας υποτίθεται ότι βελτιώνει την εμπειρία που έχετε σε μια κουζίνα, φροντίστε να την προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

1 σκέψη για το “Ανοιχτή Κουζίνα – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα”

  1. Παράθεση: Ανακαίνιση Κουζίνας Κόστος – Πόσο κοστίζει – Ποια τα Πακέτα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *