Μελέτη ανακαίνισης φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή

Αντικρίζοντας κανείς την εμπεριστατωμένη μελέτη για την ανακαίνιση φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή, στην οποία προέβη η εταιρεία μας, διαπιστώνει πόση προσοχή δόθηκε στο συγκεκριμένο έργο. Οι εξειδικευμένοι επαγγελματίες μας αρέσκονται στο να εμμένουν στη λεπτομέρεια και να δημιουργούν εντυπωσιακούς επαγγελματικούς χώρους με άποψη και στυλ. Εξάλλου, η εταιρεία μας διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τομέα της κατασκευής και της ανακαίνισης επαγγελματικών χώρων.

Οι ιδιοκτήτες του φυσικοθεραπευτηρίου στην Αγία Παρασκευή ζήτησαν από την επαγγελματική μας ομάδα, έναν χώρο σύγχρονο με μοντέρνα αισθητική και πάνω απ’ όλα λειτουργικό. Η εταιρεία μας ανταποκρίθηκε στην πρόκληση με τον καλύτερο τρόπο! Πραγματικά, η μελέτη του χώρου ενθουσίασε τους ιδιοκτήτες του φυσικοθεραπευτηρίου, οι οποίοι είδαν τον χώρο τους να μεταμορφώνεται!

Κάποιος που εισέρχεται, λοιπόν, στον χώρο της κεντρικής ρεσεψιόν, κατακλύζεται από αποχρώσεις που κινούνται στους τόνους του γκρι, ενώ λευκό και μαύρο αποτελούν επίσης βασικά χρώματα. Το γκρι πλακάκι του δαπέδου συνδυάζεται με έναν θαμπό γκρίζο τοίχο, ενώ οι υπόλοιποι είναι λευκοί διακοσμημένοι με γραφιστικές απεικονίσεις. Αυτές αποτυπώνουν σκηνές από τη φυσικοθεραπεία και κάποια στοιχεία της φύσης. Ο χώρος αυτός στα δεξιά περιλαμβάνει έναν πάγκο εξυπηρέτησης πελατών, στον οποίο υπάρχει μια μεγάλη εσοχή με ξύλινη επένδυση στο εσωτερικό και κρυφό φωτισμό. Από πίσω κοσμεί τον τοίχο μια γυάλινη επιγραφή με το λογότυπο. Στην αριστερή πλευρά της αίθουσας βρίσκεται ένα μικρό σαλονάκι αναμονής.

Το σαλόνι περιέχει απλά μοντέρνα έπιπλα και μια τηλεόραση. Ο τοίχος απέναντι από την τηλεόραση έχει ως βασικό στοιχείο την πέτρα σε λευκή απόχρωση. Ένα φωτιστικό δαπέδου και πίνακες ζωγραφικής σε έντονα χρώματα και σχέδια συνθέτουν το σκηνικό της διακόσμησης. Όσον αφορά τον φωτισμό του χώρου, αυτός πραγματοποιείται με ποικίλους τρόπους. Ένας συνδυασμός από κρυφούς φωτισμούς σε διάφορα σημεία, φωτιστικά σποτ, εντοιχισμένα γραμμικά φωτιστικά στην οροφή και μια μεγάλη φωτιστική μεμβράνη σε στρογγυλό σχήμα, διαχέουν το φως σε όλον τον χώρο της αίθουσας αναμονής.

Επιπλέον, στο σαλόνι υπάρχει και μια πόρτα από τζάμι αμμοβολής με επιγραφή με σχέδιο φυσιοθεραπείας, η οποία οδηγεί στο γραφείο του γιατρού. Το γραφείο είναι μικρό, αλλά λειτουργικό και πρακτικό. Το γκρι και το λευκό αποτελούν τα βασικά χρώματα, ενώ οι λεπτομέρειες του ξύλου και του μαύρου προσθέτουν μια ωραία πινελιά στον χώρο. Το δωμάτιο διαθέτει, επίσης, και αποθηκευτικούς χώρους με ράφια.

Μόλις εισέλθει κάποιος στη ρεσεψιόν αντικρίζει απέναντί του έναν διάδρομο, ο οποίος οδηγεί στα δωμάτια θεραπείας. Στον διάδρομο είναι έντονο το στοιχείο του ξύλου. Ένα από τα δωμάτια θεραπείας έχει και αυτό έντονο το στοιχείο του ξύλου, σε ένα κατά τα άλλα λευκό σκηνικό. Το δωμάτιο αυτό για την αποκατάσταση περιλαμβάνει τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό, καθώς και έναν πάγκο εργασίας και ράφια με κρυφό φωτισμό. Επιπλέον, στον χώρο υπάρχουν και απεικονίσεις σκηνών από τη διαδικασία της φυσικοθεραπείας και ένας πίνακας ζωγραφικής σε έντονα χρώματα. Ο φωτισμός πραγματοποιείται κυρίως από γραμμικά εντοιχισμένα φωτιστικά, αλλά και από κρυφό φωτισμό, που υπάρχει περιμετρικά στην οροφή.

Το δεύτερο δωμάτιο θεραπείας έχει μια διαφορετική αισθητική προσέγγιση. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η αποτύπωση της θάλασσας, με κυματιστά μπλε σχέδια σε διάφορους τόνους να δημιουργούν την ψευδαίσθηση του ωκεανού. Από πάνω υπάρχουν απεικονίσεις από σκηνές της αποθεραπείας. Ένα πηδάλιο πλοίου, επίσης, το οποίο κοσμεί τον τοίχο, προσθέτει περισσότερο σε αυτήν την ψευδαίσθηση. Οι επιλογές αυτές πραγματοποιήθηκαν, για να χαλαρώνει ο ασθενής και να βλέπει πιο ευχάριστα τη διαδικασία της αποκατάστασης. Ο απαιτούμενος εξοπλισμός με τα όργανα ενδυνάμωσης, περιλαμβάνεται, φυσικά, και αυτός στο δωμάτιο. Κρυφός φωτισμός περιμετρικά στην οροφή και φωτιστικά οροφής, είναι υπεύθυνα για τον φωτισμό του δωματίου.

Επιλογικά, η μελέτη για το φυσικοθεραπευτήριο στην Αγία Παρασκευή έγινε με βάση την καλαισθησία, την επαγγελματική ματιά της εταιρείας μας και φυσικά το καλλιτεχνικό πνεύμα των συνεργατών μας. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! Οι ιδιοκτήτες του φυσικοθεραπευτηρίου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρότασή μας για τον επαγγελματικό τους χώρο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.