Μελέτη γυναικολογικού ιατρείου στο Αίγιο

Σαν εταιρία με μία μακρά εμπειρία στο χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής, μας ευχαριστεί απεριόριστα το να μας εμπιστεύεται ο επαγγελματίας για την αναδιαμόρφωση του χώρου του και πάντοτε ακούμε προσεκτικά τι είναι αυτό που θα ήθελε να δει στο χώρο του. Ένας επαγγελματίας από το Αίγιο απευθύνθηκε σε εμάς για να μεταμορφώσουμε το ιατρείο του και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει. Ο χώρος λόγω μεγέθους και διαρρύθμισης ενδείκνυτο για να εφαρμόσουμε τις πιο καινοτόμες τεχνικές που έχουμε στην διάθεση μας με στόχο την αναβάθμιση και την ανανέωση.

Στον διάδρομο ανάμεσα στο σαλόνι αναμονής και του εξεταστικού δωματίου τοποθετήθηκε μία πολύ ιδιαίτερη βιβλιοθήκη με ασύμμετρα παραλληλόγραμμα που όμως ταιριάζουν άψογα! Το κύριο στοιχείο του σαλονιού αναμονής είναι το παιχνίδι μεταξύ φωτός και ξύλου. Σε γενικές γραμμές, οι γήινες αποχρώσεις κυριαρχούν από τους τοίχους μέχρι και τα έπιπλα του και το ξύλο ουσιαστικά έρχεται να ολοκληρώσει αυτή την αίσθηση που θέλαμε να αποδώσουμε. Μαζί με τον κρυφό φωτισμό, το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι πραγματικά εντυπωσιακό, όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση του πάγκου της γραμματείας. Το ξύλο έχει χρησιμοποιηθεί και στην δημιουργία ενός πολύ ιδιαίτερου σύνθετου πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί η τηλεόραση. Ένα πρωτότυπο σχέδιο που αναπαριστά το γυναικείο σώμα αποτελεί το σύμβολο του ιατρείου και κοσμεί μερικούς από τους βασικούς τοίχους του ιατρείου ενώ ακριβώς δίπλα έχει τοποθετηθεί γυψοσανίδα με κοπτικό σχέδιο με κρυφό φωτισμό που δημιουργεί μία αίσθηση πρωτοτυπίας και μοντέρνας αισθητικής.  Η οροφή του ιατρείου είναι ξύλινη, μοιάζει ουσιαστικά σαν σοφίτα, γεγονός που κάνει τον χώρο ακόμα πιο ιδιαίτερο. Πάνω σε αυτή την στέγη έχουν τοποθετηθεί ράγα με φωτάκια “προβολείς” για την πλήρη κάλυψη του ιατρείου από άποψη φωτισμού.

Στο εξεταστικό δωμάτιο, το μάτι του επισκέπτη θα πέσει σίγουρα στον λευκό τοίχο που φαίνεται σαν να είναι από τούβλα που έχουν τοποθετηθεί “ένα- ένα”. Τα έπιπλα κινούνται σε πιο ήπιες γραμμές όπως ακριβώς και στο σαλόνι αναμονής. Αυτά τα δύο δωμάτια μοιάζουν πολύ κάνοντας ολόκληρο τον κόσμο να φαίνεται αρμονικός και οργανωμένος.

Η μελέτη ενός υπερσύγχρονου ιατρείου που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής αλλά και κυρίως δεν θα υστερεί καθόλου σε λειτουργικότητα αποτέλεσε το κύριο μέλημα μας. Ο αγώνας των επαγγελματιών να μην μείνουν πίσω και να συγχρονιστούν με την εποχή θα έπρεπε να αποτελεί στόχο όχι μόνο όσον αφορά τις ιατρικές πρακτικές αλλά και όσον αφορά τους προσωπικούς τους χώρους μέσα στους οποίους τις διενεργούν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.