Μελέτη οφθαλμιατρείου στο Χίλτον

Η εταιρία μας στέκεται εδώ και χρόνια δίπλα στους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να κατασκευάσουν ή να ανανεώσουν το χώρο τους παρέχοντας τους τις καταλληλότερες συμβουλές και την καλύτερη καθοδήγηση. Ο επαγγελματίας μας εμπιστεύτηκε προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις προσδοκίες του και να δημιουργήσουμε έναν χώρο πρωτότυπο, άρτιο, καλαίσθητο και κυρίως, πρακτικό και λειτουργικό.

Στόχος μας αποτέλεσε η διαμόρφωση ενός χώρου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο του ιατρού όσο και των ασθενών του. Και το καταφέραμε χρησιμοποιώντας ως γνώμονα τις τελευταίες τάσεις τις μόδας στην σχεδίαση αλλά και την τεχνογνωσία που απαιτείται για την διαμόρφωση ενός οφθαλμιατρείου που ο ασθενής θα αισθάνεται ασφάλεια και ηρεμία.

Ξεκινώντας από τα χρώματα, οι τόνοι στους οποίους κινηθήκαμε είναι οι γήινοι κατά κύριο λόγο με μερικές πινελιές γαλάζιου για ένα δροσερό αποτέλεσμα. Στον χώρο έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά είδη ξύλου, τόσο για να ντύσουν επιφάνειες όσο και για να χωρίσουν τα δωμάτια. Το δάπεδο επίσης είναι ξύλινο προκειμένου να τηρηθεί η ομοιομορφία στο χώρο και να εντείνει την αίσθηση της ζεστασιάς.

Μπαίνοντας κανείς στον χώρο βλέπει ένα παράθυρο με στόρια το οποίο ενώ καλύπτεται, δεν παύει να αποτελεί μεγάλη πηγή φωτός για το χώρο. Τα κάθετα πιχάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί στον τοίχο γύρω από το παράθυρο έρχονται “οριζόντια” στις γραμμές που δημιουργούν τα στόρια δημιουργώντας μία όμορφη αντίθεση. Από κάτω βρίσκονται δύο μοντέρνοι καναπέδες σε γήινο χρώμα μεταξύ μπεζ και γκρι οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί και στο σαλονάκι του ιατρείου. Στα αριστερά βρίσκεται η ρεσεψιόν, το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς μπαίνοντας μέσα στο ιατρείο. Ο σχεδιασμός της είναι ιδιαίτερα πρωτότυπος καθώς χρησιμοποιεί ξύλο σε λευκό χρώμα σε συνδυασμό με υλικό που θυμίζει τσιμεντοκωνία.

Προχωρώντας προς τα μέσα θα δει κανείς μεγάλες επιφάνειες πάνελ ξύλου να έχουν καλύψει μερικούς από τους πιο κεντρικούς τοίχους στο σαλόνι για έμφαση και θαλπωρή. Αυτό είναι απαραίτητο για ένα από τα πιο βασικά σημεία του ιατρείου στο οποίο οι ασθενείς θα πρέπει να αποβάλλουν κάθε άγχος που μπορεί να τους έχει προκαλέσει μία επικείμενη εξέταση. Η οροφή του ιατρείου αποτελεί ένα από τα δύο βασικότερα σημεία του σχεδιασμού καθώς είναι καθώςσυνδυάζει το γκρι και το λευκό για κοντραστ και ένταση. Ανάμεσα στα γραμμικά στοιχεία της οροφής τοποθετήθηκαν LED φωτάκια προκειμένου να παρέχουν ομοιόμορφο και σωστό φωτισμό στο ιατρείο.

Το τελευταίο σημαντικό σημείο του χώρου αποτελούν τα πρωτότυπα και αρμονικά “διαχωριστικά” του μεταξύ των δωματίων. Οι χώροι διαφοροποιούνται με κοπτικό ξυλουργικό σχέδιο μη συμπαγές με οργανικά μοτίβα. Ο τρόπος αυτός, πέρα από το ότι διαχωρίζει τα δωμάτια με τρόπο “όχι τόσο απόλυτο” όσο ένας τοίχος, καταφέρνει να παίξει “με το κενό και το πλήρες”. Η ίδια λογική έχει χρησιμοποιηθεί και στο έπιπλο της τηλεόρασης το οποίο ουσιαστικά είναι ένα ξύλινο έπιπλο με μεγάλα κενά που επιτρέπει σε κάποιον επισκέπτη να δει μέσα από αυτά ενώ ταυτόχρονα δεν κλείνει τον χώρο.

Η εταιρία μας, σε συνεννόηση πάντα με τον επαγγελματία και απεριόριστο σεβασμό για τις επιθυμίες του, κατάφερε για ακόμη μία φορά να ικανοποιήσει και να εντυπωσιάσει με το τελικό αποτέλεσμα της μελέτης.  Η κατασκευή μοντέρνων χώρων, υψηλής αισθητικής,  που εξυπηρετούν απόλυτα τις ανάγκες του ιατρού και των πελατών αποτελεί σκοπός μας εδώ και χρόνια, έχοντας στο ιστορικό μας έναν μεγάλο αριθμό εντυπωσιακών κατασκευών αλλά κυρίως, ικανοποιημένων πελατών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.