Μελέτη καρδιολογικού ιατρείου στο Ίλιον

Όταν ο ιατρός καρδιολογίας ,κύριος Παναγιώτης Μητρόπουλος, απευθύνθηκε σε εμάς για την μελέτη σχεδιασμού του ιατρείου του στο Ίλιον, αισθανθήκαμε την ευθύνη να του παραδώσουμε μία μελέτη περιεκτική που θα απευθύνεται στον σύγχρονο ιατρό και τις ανάγκες εκείνου και των ασθενών του. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ένας προσεγμένος, αισθητικά άρτιος χώρος δεν μπορεί παρά να προσελκύσει πελάτες και να αναδείξει το ιατρείο έναντι του ανταγωνισμού. Πάντοτε συμβουλεύουμε τους πελάτες μας πως η κατάρτιση του επιστήμονα μπορεί να είναι το κλειδί, όμως η προσοχή στις λεπτομέρειες και η υποδοχή των ασθενών σε έναν όμορφο χώρο, θα παίξει καταλυτικό ρόλο για την επιλογή των ασθενών.

Μπαίνοντας κανείς στο ιατρείο, βρίσκεται στην εντυπωσιακή αίθουσα αναμονής. Οι γυψοσανίδες που τοποθετήθηκαν στον τοίχο με σκοπό να δημιουργήσουν πτυχές ενός ανομοιόμορφου μοτίβου, δημιούργησαν μία όμορφη βάση για την τοποθέτηση κρυφού φωτισμού. Στα σημεία που οι πτυχές στενεύουν, δημιουργήθηκαν ράφια τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για διαφημιστικούς σκοπούς, είτε για την τοποθέτηση διακοσμητικών. Ο πάγκος της γραμματείας σχεδιάστηκε με την ίδια λογική με πτυχές στην ξύλινη επένδυση οι οποίες φωτίστηκαν με τον ίδιο τρόπο. Ο φωτισμός του χώρου αυτού έγινε με εντοιχισμένα σποτ φωτός στο ταβάνι αλλά και με κρυφό φωτισμό που πέρα από τις πτυχές, τοποθετήθηκε στις εσοχές της ψευδοροφής για καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα.

To σαλόνι αναμονής εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Ο κεντρικός τοίχος που θα δει κανείς μπαίνοντας επενδύθηκε με ανάγλυφη ταπετσαρία με μοτίβο κύματος σε σκούρα καφέ απόχρωση δίνοντας στο χώρο μία νότα υψηλής αισθητικής . Μία κατασκευή παρόμοια με αυτή της γραμματείας χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση της τηλεόρασης. Στην οροφή τοποθετήθηκε επένδυση γυψοσανίδας που καλύπτει περιμετρικά όλο το πάνω μέρος του δωματίου δημιουργώντας ένα περίγραμμα που στο εσωτερικό τοποθετήθηκαν γραμμικά φώτα.

Στο γραφείο του ιατρού επελέγησαν πιο έντονες και σκουρόχρωμες αποχρώσεις όπως το γκρι και το μπορντό που συνοδεύονται από ένα επιβλητικό γραφείο με δύο καρέκλες όπου ο ιατρός θα μιλά με τους ασθενείς του. Και στο συγκεκριμένο δωμάτιο επελέγησαν εσοχές γυψοσανίδας τόσο στους περιβάλλοντες τοίχους όσο και στην οροφή, με τον κατάλληλο κρυφό φωτισμό. Για πιο επαρκή φωτισμό τοποθετήθηκαν γραμμικά φώτα στην οροφή μαζί με σποτάκια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα ικανοποίησης από αυτό που νιώθουμε σαν εταιρία παραδίνοντας ένα έργο που πραγματικά ξεχωρίζει και υπερέχει σε αισθητική αλλά και λειτουργικότητα. Η εταιρία μας, με χρόνια εμπειρίας στο χώρο του σχεδιασμού και της κατασκευής ιατρικών χώρων, έχει ξεχωρίσει για τις καινοτόμες ιδέες και τεχνικές που χρησιμοποιεί πάντα με γνώμονα τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του επαγγελματία.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.