Μελέτη κτηνιατρείου στο Καλαμάκι

Η πραγματοποίηση μελέτης αλλά και κατασκευής ενός ιατρικού χώρου, μας ενθουσιάζει το ίδιο κάθε φορά και σαν εταιρία προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που διαθέτουμε προκειμένου να παραδώσουμε στον πελάτη μας το πιο σωστό και όμορφο αποτέλεσμα. Η μελέτη του κτηνιατρείου στο Καλαμάκι αποτέλεσε για εμάς μία πρόκληση καθώς έχουμε συνηθίσει να σχεδιάζουμε χώρους που απευθύνονται αποκλειστικά σε ανθρώπους! Αυτή τη φορά έπρεπε να συνυπολογίσουμε και έναν ακόμη παράγοντα : ο χώρος θα έπρεπε να είναι λειτουργικός και ευχάριστος για τους τετράποδους φίλους μας αλλά και για τους ιδιοκτήτες τους!

Από την πρόσοψη του κτηνιατρείου καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο χώρο μοντέρνας αισθητικής. Η είσοδος διαμορφώθηκε με τζαμαρίες αμμοβολής και αυτόματες συρόμενες πόρτες με σχέδια τα οποία μαρτυρούν την ιδιότητα του χώρου με τρόπο πρωτότυπο και διακριτικό ταυτόχρονα. Στο εσωτερικό του χώρου θα δει κανείς ένα μίνιμαλ και μοντέρνο συνάμα σαλόνι το οποίο χωρίζεται σε δύο μέρη προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει ταυτόχρονα περισσότερους ασθενείς και τους συνοδούς τους. Στον τοίχο τοποθετήθηκαν ταπετσαρίες με ζώα προκειμένου να αποδοθεί μία παιχνιδιάρικη και ευχάριστη αίσθηση στο χώρο η οποία ολοκληρώνεται με τα φωτιστικά σε σχήμα “πατούσας” που στολίζουν το άνω μέρος.

Προχωρώντας προς τα μέσα βλέπει κανείς έναν μεγάλο τοίχοπέτρινο με γυάλινες πόρτες ο οποίος ουσιαστικά διαχωρίζει το χώρο αναμονής με τα εξεταστικά δωμάτια. Το γραφείο του γιατρού χρησιμοποιεί και πάλι το πέτρινο στοιχείο καθώς και το έντονο χρώμα για την διαμόρφωση μίας όμορφης αντίθεσης η οποία κάνει το χώρο πιο ενδιαφέροντα και ζωηρό. Τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου επελέγησαν σε πιο ήπιους τόνους και πιο μίνιμαλ σχεδιασμό προκειμένου να μην τραβούν το μάτι του επισκέπτη και δημιουργούν σύγχυση. Οι ταπετραρία με τα ζώα πρωταγωνιστεί και στο γραφείο του ιατρού με τον γραμμικό φωτισμό να εστιάζει εκει που πρέπει. Η παιχνιδιάρικη διάθεση συνεχίζεται και στο εξεταστικό δωμάτιο με την ταπετσαρία αυτή τη φορά να δείχνει ζωάκια που αναρρώνουν ενώ ταυτόχρονα το μίνιμαλ στυλ πρωταγωνιστεί.

Λευκοί μεγάλοι πάγκοι διαμορφώθηκαν προκειμένου να τοποθετηθούν επάνω τα εργαλεία του γιατρού και ντουλάπια που θα εξυπηρετήσουν την ιατρική διαδικασία. Το μεγάλο παράθυρο του δωματίου αυτού καλύφθηκε με μοντέρνα κουρτίνα τύπου “ακορντεόν” για την σκίαση του χώρου που θα γίνονται οι εξετάσεις και οι μικροεπεμβάσεις αλλά και θα διατηρείται η μυστικότητα των διαδικασιών. Η καμπυλότητα του χώρου υποδοχής καταλήγει στο εξεταστικό δωμάτιο προς χάρην του μοντέρνου σχεδιασμού δημιουργώντας μία “κίνηση” στο χώρο και έχει καλυφθεί με αδιαφανές τζάμι.

Η εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο επαγγελματίας στο Καλαμάκι για να δημιουργήσουμε μία ενδελεχή και προσεγμένη μελέτη του χώρου του, δεν θα μπορούσε παρά να μας δώσει την ώθηση που χρειαζόμασταν. Χρησιμοποιώντας την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και την πολυετή εμπειρία της εταιρίας μας, καταφέραμε να κατασκευάσουμε έναν χώρο μοντέρνο, όμορφο αλλά και εξαιρετικά λειτουργικό τόσο για τα ζωάκια που θα το επισκεφθούν, όσο και για τα αφεντικά τους!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *