Μελέτη κοσμηματοπωλείου στον Πειραιά

Η μελέτη και ο σχεδιασμός κοσμηματοπωλείου αποτελεί πάντοτε μία πολύ μεγάλη πρόκληση. Αυτό συμβαίνει γιατί η κατασκευή πρέπει ουσιαστικά να μην επισκιάζει το προϊόν αλλά με έναν διακριτικό τρόπο να το αναδεικνύει, δηλαδή να κάνει τον επισκέπτη να σταθεί και να παρατηρήσει. Όταν ο επαγγελματίας στον Πειραιά απευθύνθηκε σε εμάς για την μελέτη του χώρου του, μας ανέθετε ταυτόχρονα και μία μεγάλη αποστολή : να δημιουργήσουμε έναν χώρο όμορφο, υψηλής αισθητικής που να συμπληρώνει και όχι να υπερέχει των κοσμημάτων που θα τοποθετηθούν εντός της βιτρίνας.

Μπαίνοντας στο κατάστημα ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από την κλάση και την υψηλή ποιότητα που αποπνέει ο χώρος. Οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν είναι κυρίως οι τόνοι του λευκού σε όλα τα στοιχεία του χώρου. Σημαντικό ρόλο παίζει και το γυαλί, τα μαύρα μεταλλικά ράφια καθώς επίσης το ξύλο με μπαλώματα στο δάπεδο, που χρησιμεύουν στο να “σπάνε” την μονοτονία του λευκού. Καθώς εντός των βιτρινών θα τοποθετούνταν εντυπωσιακά κοσμήματα διάφορων ειδών και αποχρώσεων, επελέγη η επιμονή σε έναν ασφαλή συνδυασμό (λευκού-μαύρου)  προκειμένου να αποφύγουμε την σύγχυση.

Τα έπιπλα-βιτρίνα διαφορετικών μεγεθών σε μαύρο χρώμα, που τοποθετήθηκαν σε όλη την μία πλευρά του καταστήματος δίπλα στο τζάμι, βοηθούν στο να γίνουν ορατά τα κοσμήματα και από τους διερχόμενους περαστικούς. Μέσα στην κατασκευή αυτή τοποθετήθηκαν μικρά προβολάκια για τον φωτισμό των προϊόντων και την δημιουργία αντανάκλασης με τα κοσμήματα. Το ίδιο κατασκευάσαμε και στην άλλη πλευρά αντίστοιχα σε λευκό χρώμα για μεγαλύτερη ένταση και αντίθεση.

Στο εσωτερικό του καταστήματος, ένας εντυπωσιακός πάγκος με ανάγλυφο σχέδιο σε λευκό χρώμα κοσμεί το κατάστημα και βοηθά στην εξυπηρέτηση των πελατών. Ο φωτισμός του χώρου επετεύχθει τόσο με σποτάκια στην οροφή όσο και με μερικά πολύ ιδιαίτερα φωτιστικά με κρυστάλλους. Λόγω της ιδιότητας του καταστήματος, τα συγκεκριμένα φωτιστικά εναρμονίζονται με τον χώρο προσθέτοντας ταυτόχρονα μία νότα εκκεντρικής καλαισθησίας.

Η εταιρία μας, με πολλά χρόνια εμπειρίας στον χώρο της μελέτης και της κατασκευής, προσπαθεί να παραδίδει στον επαγγελματία που την εμπιστεύεται κάθε φορά ένα αποτέλεσμα άρτιο τόσο από άποψη αισθητικής όσο και λειτουργικότητας. Η έκρυθμη ανάπτυξη της αγοράς και η αύξηση των αναγκών της έχουν δημιουργήσει ιδιαίτερα μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών. Όσοι επιβιώνουν είναι αυτοί οι επαγγελματίες οι οποίοι συγχρονίζονται με την εποχή και δεν παραλείπουν την σημασία της αισθητικής και της νεωτερικότητας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *