Ανακαίνιση Κουζίνας Κόστος - Πόσο Κοστίζει

Ντουλάπια κουζίνας : Πως να τα ανανεώσετε;

Όταν μπαίνεις σε μια κουζίνα, ποιο είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρείς; Τα ντουλάπια. Συνδυασμένα με την εσωτερική διακόσμηση και τη λειτουργία του δωματίου, αυτές οι βασικές μονάδες αποθήκευσης καλύπτουν  τους τοίχους της κουζίνας σας και μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην αισθητική εμφάνιση του δωματίου. Όταν τα ντουλάπια της κουζίνας σας αρχίζουν να φαίνονται κατεστραμμένα, μπορεί να επηρεάσει ολόκληρη την εμφάνιση του δωματίου και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να εμποδίσει τη λειτουργία του ντουλαπιού σας.

Ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση των ντουλαπιών της κουζίνας σας, η αντικατάσταση μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Αλλά αν τα ντουλάπια σας δεν είναι τόσο παλιά ή τα προβλήματά τους είναι κυρίως καλλυντικά, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ανανεώσετε την εμφάνιση και τη λειτουργία της κουζίνας σας χωρίς να τα αντικαταστήσετε εντελώς.

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

Εάν σκέφτεστε μια ανανέωση της κουζίνας ή ακόμα και μια ολική ανακαίνιση, ένα από τα πρώτα καθήκοντα οποιασδήποτε ανακαίνισης κουζίνας είναι να πάρετε μια ιδέα για το τι υπάρχει εκεί έξω. Όπως κάθε άλλος χώρος στο σπίτι σας, η κουζίνα υπόκειται σε τάσεις και μόδες. Κάποια έρχονται και φεύγουν γρήγορα, ενώ άλλα είναι πιο διαχρονικά. Αυτό που θα επιλέξετε θα πρέπει να εξαρτάται από το τι σας αρέσει, καθώς και από τον προϋπολογισμό σας. Σε τελική ανάλυση, αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορεί να θέλετε να επιλέξετε κάτι που δεν θα φύγει γρήγορα από τη μόδα και θα φαίνεται ξεπερασμένο σε ένα ή δύο χρόνια.

1. ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΣ

Πέρασαν οι μέρες που όλα τα ντουλάπια της κουζίνας σας έπρεπε να ταιριάζουν. Η αντίθεση σκούρων και ανοιχτόχρωμων ντουλαπιών είναι μια τάση που αναπτύσσεται γρήγορα — και για καλό σκοπό! Σκεφτείτε να κάνετε πιο σκούρα κάτω ντουλάπια και πιο ανοιχτόχρωμα επάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να ταιριάξετε τα πάνω και τα κάτω ενώ χρησιμοποιείτε ένα νησί κουζίνας με αντίθεση για να αλλάξετε τα πράγματα. Αυτά είναι ιδιαίτερα καλά νέα για τους ιδιοκτήτες σπιτιού που θέλουν να ανανεώσουν τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας, επειδή σημαίνει ότι υπάρχει λιγότερη πίεση για να βεβαιωθείτε ότι όλα ταιριάζουν τέλεια.

Ιδέες Για Ανακαίνιση Κουζίνας

2. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΛΑΜΨΟΥΝ

Τα ντουλάπια είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σε κάθε κουζίνα, αλλά η αναβάθμιση των πάγκων σας μπορεί πραγματικά να επιτρέψει στα υπάρχοντα ντουλάπια να λάμψουν. Σκεφτείτε ένα γυαλιστερό χαλαζία ή γρανίτη για να συλλέξετε το φυσικό φως που ρέει στην κουζίνα σας. Η ενσωμάτωση ελαφρύτερων πάγκων σε μια κουζίνα με σκούρα ντουλάπια μπορεί επίσης να βοηθήσει να φωτίσετε τα υπάρχοντα ντουλάπια και να κάνει την κουζίνα σας να αισθάνεται πιο ελαφριά και καθαρή. Αντίθετα, εάν έχετε πιο ανοιχτόχρωμα ντουλάπια, σκεφτείτε να προσθέσετε σκούρες επιφάνειες για να αντισταθμίσετε τα ανοιχτότερα χρώματα πάνω και κάτω. Οι πιο σκούροι πάγκοι από γρανίτη ή χαλαζία προσφέρουν μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας, αλλά ακόμη και ένας πάγκος από ξύλο, όπως ένας πάγκος κρεοπωλείου, μπορεί να προσφέρει ένα όμορφο και εντυπωσιακό συμπλήρωμα σε σχεδόν κάθε κουζίνα.

Ανοιχτή Κουζίνα

3. ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Αφιερώστε λίγα λεπτά για να σκεφτείτε γιατί θέλετε να αναβαθμίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας σας. Είναι ακριβώς όπως φαίνονται ή ψάχνετε για περισσότερο χώρο; Σε ορισμένες περιπτώσεις, η προσθήκη συρταριών ραφιών ή αποθήκευσης σε υπάρχοντα ντουλάπια μπορεί να βελτιώσει τη μορφή και τη λειτουργία της κουζίνας σας, καθιστώντας την πιο βιώσιμη. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στα υπάρχοντα ντουλάπια σας, σκεφτείτε να ενσωματώσετε ένα πάγκο κουζίνας ή ένα άλλο έπιπλο για να βελτιώσετε τη λειτουργία και την αποθήκευση.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *